Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νέα στοιχεία για την περιπέτεια στην εκδρομή σχολείου Τρικάλων – Κανένα πρόβλημα μετά το γεύμα στη Νάουσα - Οι μαθητές αγόραζαν τρόφιμα στις διάφορες στάσεις κατά τη διαδρομή

 

Νέα στοιχεία προκύπτουν σχετικά με το κρούσμα δηλητηρίασης μαθητών δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια εκδρομής τους στην Ημαθία.

Από την πλευρά του ίδιου του Δημοτικού σχολείου δεν υπήρξε καμιά καταγγελία, ενώ εκφράστηκε η άρνηση να γίνει οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος παραπέμποντας μας στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων. Κ. Κωνσταντάκος μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα της εκδρομής του σχολείου περιλάμβανε επίσκεψη σε διάφορους χώρους μεταξύ αυτών και στη Βεργίνα και στη Νάουσα.

Το μεσημβρινό γεύμα του σχολείου έγινε σε ταβέρνα – εστιατόριο στη Νάουσα όπου γευμάτισαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν την εκδρομή, κανείς δεν ανέφερε ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Κατά τη διαδρομή όλης της εκδρομής, στις διάφορες στάσεις που έγιναν, οι μαθητές αγόραζαν και κατανάλωναν διάφορα είδη (σοκολάτες, σνακς κλπ) από περίπτερα και καταστήματα που υπήρχαν στα σημεία που σταματούσαν, όχι μόνο στην Ημαθία, αλλά και κατά τη διαδρομή.

Κατά την επιστροφή από την εκδρομή, είκοσι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, από τους οποίους οι τρεις κρίθηκε ότι η κατάστασή τους ήταν περισσότερο σοβαρή και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε καμιά καταγγελία, αλλά αναφορά του γεγονότος στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισαν οι μαθητές.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε επικοινωνία και διενεργείται έρευνα από την αστυνομία για το ενδεχόμενο εντοπισμού κάποιου στοιχείου που να προσδιορίζει τα αίτια του συμβάντος.

Επισημαίνεται πάντως ότι οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί γευμάτισαν σε κατάστημα εστίασης στη Νάουσα,   αλλά δεν ήταν το μόνο σημείο από όπου οι μαθητές προμηθεύτηκαν και κατανάλωσαν διάφορα τρόφιμα, σνακς ή γλυκά.

Μαζί με τους μαθητές γευμάτισαν και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Η Βεργίνα η οποία αναφέρεται στα διάφορα ρεπορτάζ τοπικών, αλλά και πανελλήνιας κυκλοφορίας ΜΜΕ, ήταν ένας από τους προορισμούς της εκδομής, χωρίς περαιτέρω εμπλοκή στο συμβάν.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε τις ευχές μας για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των μαθητών – μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά δημοτικού σχολείου – και ελπίζουμε να εντοπιστούν τα πραγματικά αίτια του δυσάρεστου συμβάντος που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται καν στην περιοχή της Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ