Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για την ποντιακή γενοκτονία

 

Τιμούμε φέτος τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Γιατί μέσα από το διάβα της ιστορίας, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε την εξόντωση,  εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το 1914 ως το 1922.

Η διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, φέρνει  στο προσκήνιο της Τουρκίας  τις  δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ, οι οποίοι συγκροτούν το νέο Τουρκικό κράτος μέσα από την εξόντωση και Γενοκτονία των πληθυσμών Ποντίων και Αρμενίων που ζούσαν στην περιοχή αυτή.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά και όχι να γίνονται θύματα των επιλογών από ισχυρότερες δυνάμεις.

Όμως η φιλία και η καλή συνεργασία ανάμεσα στους λαούς, το αίσθημα της καλλιέργειας του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης πάντα πρέπει να στηρίζεται στην Ιστορική αλήθεια.

Αυτή λοιπόν η ιστορική αλήθεια και δικαιοσύνη, επιβάλλει την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Η μη αναγνώρισή της, απλά προσφέρει την απαιτούμενη ανοχή απέναντι και σε άλλες Γενοκτονίες λαών που έχουν συμβεί ή πραγματοποιούνται στις μέρες μας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ