Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: “Ξεκλείδωσε πόρτες” “Το Μαγικό Κλειδί” από την θεατρική ομάδα “Όνειρο” (βίντεο)

 

Την θεατρική παράσταση με τίτλο “Το Μαγικό Κλειδί” παρουσίασε η θεατρική ομάδα “Όνειρο” του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης, μια ομάδα που αποτελείται από παιδάκια Γ' Δημοτικού.
Εικοσι ένα παιδάκια ανέβηκαν στη σκηνή, και “ξεκλείδωσαν” τις πόρτες με το “μαγικό κλειδί” της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε διασκευή Δήμητρας Σταματίου – Πέτρου Μαλλιάρα και σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου.

 

Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά):

Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκαβανά Νίκη, Γραμματικοπούλου ‘Αλκηστις, Γκαλίτσιου Παναγιώτα, Εδίρνελη Δήμητρα, Εδίρνελη Κατερίνα, Εδίρνελη Σόνια, Ζάχου Μαρία Νίκη, Κακάτσιου Δήμητρα, Καλλιαρίδου Κωνσταντίνα, Καροτσέρη Μαριλένα, Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρυσούλα, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Κυβεντίδου Αριάδνη, Μελιοπούλου Ειρήνη, Πελτέκη Αφροδίτη, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Τόπης Αστέριος, Τσαντεκίδου Στέλλα, Φαρμάκη Γεωργία.


Σημείωμα Σκηνοθέτη

Στο Κατάλευκο Βασίλειο η Λυγερή, κόρη του βασιλιά, μεγαλώνει χωρίς καρδιά. Δεν ξέρει τι θα πει χαρά, λύπη , φόβος, ούτε και αγάπη. Όταν θα ανακαλύψει πως αυτό που ζει και την κάνει δυστυχισμένη, είναι ένα παιχνίδι της νεράιδας Μοίρας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι δύσκολο για να πάρει πίσω αυτό που της έχουνε στερήσει. Μια φυσιολογική ζωή. Το μόνο που έχει στα χέρια της είναι ένα χρυσό κλειδάκι.

Το παραμύθι αυτό πέφτει στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού, που βιώνει την απώλεια και την αλλαγή. Αδύναμη να την διαχειριστεί εύχεται να ζει χωρίς συναισθήματα. Διαβάζοντας το, δεν θα παρηγορηθεί απλά ζώντας στον κόσμο ενός παραμυθιού αλλά θα ανακαλύψει κάτι για τον ίδιο της τον εαυτό. Την δύναμη της αγάπης, της καλοσύνης, της συμπόνιας και την ομορφιά, που έχει μια ζωή γεμάτη συναισθήματα, όποια και αν είναι αυτά.

Αγαπώ τα παραμύθια. Έχουν μέσα τους μυστικά κλειδιά, που αν τα ακολουθήσεις με γενναιότητα, όπως η Λυγερή, θα ξεκλειδώσουν πόρτες και θα σε κάνουν πιο σοφό και δυνατό. Αυτό έκαναν με αφοσίωση, πολύ κέφι και γενναιοδωρία οι μαθητές της ομάδας «Όνειρο» κι έφτιαξαν μια παράσταση, που υμνεί την αγάπη!

Τους ευχαριστούμε και τους αγαπούμε!

Δήμητρα Σταματίου

 

Απόσπασμα από την παράσταση στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας “Το Μαγικό Κλειδί” - ομάδα Όνειρο 15/5/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ