Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Προτάσεις του Υποψήφιου Προέδρου τ.κ. Κάτω Βερμίου Γιώργου Φαρσαρώτου για τη Θεσμική λειτουργία της Κοινότητας

 

Ο Υποψήφιος Προέδρος τ.κ. Κάτω Βερμίου Γιώργου Φαρσαρώτου παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη θεσμική λειτουργία της Κοινότητας.

 

Θεσμική λειτουργία Κοινότητας - Κοινότητα ανοιχτή για όλους τους Δημότες

 

Πρόκειται για το πιο σημαντικό κομμάτι των θέσεων μου. Είναι ο καταλύτης για να ενεργοποιηθούν ολες οι παραπάνω θέσεις.

Σήμερα εάν για κάποιο λόγο καταργούνταν, ως δια μαγείας, η κοινότητα Σελίου κανείς μας δεν θα το έπαιρνε είδηση ούτε ο κοινοτάρχης ούτε οι Δημότες. Γιατί αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα πέντε χρόνια τώρα. Δεν υπάρχει στην πράξη καμία κοινότητα Σελίου σήμερα. Δεν λειτουργεί κανένα όργανο και κανένας θεσμός της δυστυχώς. Πρόκειται για μία κοινότητα φάντασμα.

 

Η άποψή μου για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Κοινότητα είναι ξεκάθαρη. Όπως ξεκάθαρες είναι και οι αρχές που θέλω να διέπουν την λειτουργία της κενότητας. Αναφέρω ενδεικτικά:

  • Κοινότητα ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Αυτό διασφαλίζεται με λειτουργία επιτέλους των οργάνων και θεσμών της όπου θα ακούγονται με σεβασμό όλες οι απόψεις, ιδιαίτερα οι αντίθετες (συνελεύσεις τακτικές και έκτακτες, συναντήσεις με φορείς του χωριού, τοπικούς συνεταιρισμούς, τοπικές επιχειρήσεις, ΠΤΟΣ, ΕΧΚΣ.. κτλ), Κοινότητα πού θα αποδέχεται την κριτική των Δημοτών και θα απολογείται θεσμικά για τις αστοχίες της ( έχει πάνω από 5 χρόνια να συγκληθεί συνέλευση κοινότητας ).

  • -Κοινότητα που θα παρεμβαίνει και βάση σχεδίου θα διεκδικεί έργα με προτάσεις τεκμηριωμένες και υπομνήματα. Συνεχής παρακολούθηση της πορείας αυτών των υπομνημάτων και υποστήριξη τους.

  • Κοινότητα που θα συνεργάζεται στενά με Δήμο και Περιφέρεια. Γιατί στην κοινότητα χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία τους, την αυτοδιοικητική τους εμπειρία ώστε ,επιτέλους, να προωθήσουμε από κοινού προγράμματα και να διεκδικήσουμε κονδύλια ενδεχομένως και από ευρωκοινοτικούς πόρους.

  • Κοινότητα που θα ζητάει την συνδρομή των Δημοτών της μέσα από σύσταση επιτροπών Δημοτών. Ιδιαίτερα σε θέματα και έργα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις (τεχνικές-νομικές).

  • Κοινότητα που θα ενθαρρύνει , με την δράση της ,την επιχειρηματικότητα στο χωριό και που θα στηρίζει έμπρακτα τούς τοπικούς επαγγελματίες.

  • Κοινότητα που ο πρόεδρος θα ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί στην συνεργασία όλων των συνυποψήφιων του για την θέση του προέδρου ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών. Αυτό θα πράξω εγώ. Και η προσωπική μου συνδρομή και οι προτάσεις μου είναι διαθέσιμες σε όλους, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό νομίζω το έχω αποδείξει με την παρουσία μου στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Η ανιδιοτελής ενασχόλησή μου , σε εθελοντική βάση, με θέματα υποδομών (φωτισμός-δρόμοι-αποχιονισμός-παιδικές χαρές-γήπεδα) στο χωριό και οι παρεμβάσεις μου στον Δήμο και την Περιφέρεια για την προώθηση τους αποτελούν καθρέφτη για το πώς σκέφτομαι και λειτουργώ.

  • Κοινότητα που θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας ( ιδιαίτερα όταν υπάρχουν θέματα για το Σέλι ) και στα οποία η Κοινότητα καλείται υποχρεωτικά και έχει δικαίωμα ψήφου. Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι πέντε χρόνια τώρα η κοινότητα δεν έχει παραστεί ούτε μία φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και όταν συζητιούνταν θέματα του Σελίου. Όπως επίσης δεν έχει καταθέσει, προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο , ούτε μία πρόταση για έργα η προβλήματα στο Σέλι. ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΣΕ ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ…

  • Η Κοινότητα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά και να αναζητεί συνεργασίες βάση προγραμμάτων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αποκλεισμούς. Το Σέλι είμαστε όλοι εμείς … μαζί.. Βλάχοι, μη Βλάχοι, Βεροιώτες, Ναουσαίοι, Θεσσαλονικείς! Το Σέλι ανήκει σε όλους και σε κανένα! Δεν είναι χώρος για μικροπολιτικά παιχνίδια και μικροσυμφέροντα…

  • Το Σέλι των 2000 Δημοτών και των 1500 οικιών πρέπει να θέτει πάντα τον ΠΗΧΗ ΨΗΛΑ… Οι περήφανοι Δημότες του πρέπει να έχουν ένα Χωριό που εκφράζει αυτή τους την περηφάνια… Χωριό αντάξιο της δυναμικής και της ιστορίας που κουβαλάει… Χωριό με φωνή και παρουσία που δεν απαξιώνει τις περιουσίες των δημοτών του… Χωριό σύγχρονο, με το βλέμμα στο μέλλον δίχως να αλληθωρίζει στο παρελθόν…

 

Φαρσαρώτος Γεώργιος
Υποψήφιος Πρόεδρος τ.κ Κάτω Βερμίου
Απόφοιτος  Νομικής Σχολής του ΑΠΘ  .Κάτοικος & Δημότης Σελίου
 
Κιν: 6988378942                                                                                                            
e-mail : farsarotosgeorge@gmail.com

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ