Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Το εκλογικό προσκήνιο και παρασκήνιο - Το ντιμπέιτ της Βέροιας το 2006 (βίντεο)

 

Στις 15 Οκτωβρίου 2006 διενεργούνται αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στον Καποδιστριακό τότε, Δήμο Βέροιας δήμαρχος είναι ο Χρήστος Σκουμπόπουλος.

Η Βέροια περνάει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι καθώς στις 3 Ιουνίου ξεσπάει η υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο και όχι μόνο, η γνωστή «υπόθεση Άλεξ».

Μόλις 11 μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, η ΕΤ3 διοργανώνει «ντιμπεϊτ» των υποψηφίων δημάρχων Βέροιας.

Οι τρεις υποψήφιοι είναι ο ήδη δήμαρχος Χρήστος Σκουμπόπουλος, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χαρίκλεια – Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και η Γιώργος Ορφανίδης, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΚΚΕ, το οποίο ο «Περισσός» επέλεγε διαρκώς ως υποψήφιο είτε στον 1ο, είτε στο 2ο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Οι εκλογές του 2006 για πρώτη και μοναδική φορά διενεργούνται με το γνωστό «νόμο Παυλόπουλου», τον εκλογικό νόμο που φέρει το όνομα του εμπνευστή του, αυτό του τωρινού Προέδρου της Δημοκρατίας και τότε υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή.


Σύμφωνα με το νόμο αυτό για να θεωρηθεί κάποιος νικητής των εκλογών αρκούσε να πιάσει ποσοστό 42%.

Ένα τέτοιο ποσοστό ήταν, σύμφωνα με το νόμο, επαρκές για να δηλώσει τη λαϊκή βούληση και δεν ήταν απαραίτητη η πάγια αριθμητικά εκφραζόμενη πλειοψηφία δια του 50+1.

 

Εκλογές 2006 - Το Ντιμπέϊτ Βέροιας στην ΕΤ3 - Σκουμπόπουλος Ουσουλτζόγλου Ορφανίδης

 

Στις 4 Οκτωβρίου 2006 εμφανίζονται στο στούντιο της ΕΤ3 οι τρεις διεκδικητές της εκλογικής αναμέτρησης.

Το συντονισμό της συζήτησης κάνει ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε διεκδικήσει και αυτός το αξίωμα του δημάρχου στη γενέτειρά του, πόλη των Γιαννιτσών.

Η ένταση μεταξύ των δύο διεκδικητών (η συμμετοχή του Γιώργου Ορφανίδη ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για …καταγραφή εκλογικής δύναμης), του Χρήστου Σκουμπόπουλου και της Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη έρχεται σε συνέχεια μια ιδιαίτερα έντονης τετραετίας κατά την οποία τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στα δημοτικά πράγματα γενικώς, συμβαίνουν απίθανα πράγματα και καταγράφονται σκηνές απείρου κάλλους.

Αρκετά αργότερα, κατά τη δεύτερη θητεία της, σε στιγμή ειλικρίνειας – ίσως και κάποιων «τύψεων» - η κ. Ουσουλτζόγλου ομολογεί ότι έκανε ιδιαίτερα σκληρή αντιπολίτευση στον Χρήστο Σκουμπόπουλο την περίδο 2002-2006.

Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος αρκετά νωρίτερα από την …κρίση ειλικρίνειας της κ. Ουσουλτζόγλου, με αφορμή δήλωσή του για θέμα του Δήμου, χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση που έκανε η κ. Ουσυλτζόγλου ως «πρόστυχη»!!!!

Στο ντιμπέιτ η κ. Ουσουλτζόγλου, «μανούλα» το παιχνίδι των εντυπώσεων, φοράει τη μάσκα που χρειάζεται η περίσταση, απέναντι σ’ έναν Σκουμπόπουλο που μάλλον δεν έχει καταλάβει ακόμη την καταιγίδα που επέρχεται.

Ο Γιώργος Ορφανίδης «κολυμπάει στα ρηχά» παίρνοντας αποστάσεις από τους δύο «άσπονδους», αναπτύσσοντας ένα μανιφέστο καλών προθέσεων.

Πολύ αργότερα, όταν πια το εκλογικό αποτέλεσμα έχει καταγραφεί και η κ. Ουσουλτζόγλου βρίσκεται ήδη στα μισά της πρώτης θητείας της, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων ενός απίστευτου παρασκήνιου που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Η συνέχεια αύριο

ΥΓ 1: Για όσους έχουν το ενδιαφέρον ή την περιέργεια να παρακολουθήσουν όλο το βίντεο θα διαπιστώσουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τα  την εποχή εκείνη. Τότε η κοινή γνώμη ήταν εξαιρετικά ανυποψίαστη. Θα διαπιστώσει κανείς μια εμμονική επιμονή της κ. Ουσουλτζόγλου στην «αστική ανάπλαση», κατηγορώντας τον τότε δήμαρχο ότι δεν την ξεκινάει…

Την ξεκίνησε η ίδια με τους γνωστούς τρόπους και αποτελέσματα. Το ποιοι ωφελήθηκαν είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο…

ΥΓ 2: Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη θητεία της ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και φυσικά κατά το ντιμπέϊτ – η κ. Ουσουλτζόγλου ήταν υπάλληλος δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Βέροιας!!!

Δ. Καρολίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ