Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Πανηγυρικά αθώοι οι αγρότες για τα μπλόκα του 2017 (βίντεο)

 

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση σύμφωνα με την οποία τρεις αγρότες μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για το αδίκημα που τους βάρυνε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι ήταν οι Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιος Χαλκίδης και Ιωάννης Βράνας, γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές και στελέχη του Αγροτικού Κινήματος.

Οι τρεις αθωωθέντες κατηγορήθηκαν για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος και παρακώλυση συγκοινωνιών και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών ο καθένας.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, που έγινε την Τρίτη 21 Μαΐου σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υφίσταται το υποκειμενικό στοιχείο του αδικήματος καθώς κατά την εξέταση των μαρτύρων, αναδείχτηκε το γεγονός ότι και κατά τις ημέρες για τις οποίες αντιμετώπιζαν κατηγορία, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα των κινητοποιήσεων, οι κατηγορούμενοι ήταν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και ουδέποτε ενήργησαν αυθαίρετα και αυτόβουλα.

Μετά από την ακροαματική διαδικασία, με την πρόταση της Εισαγγελέως για αθωωτική απόφαση, το δικαστήριο κήρυξε τους τρεις κατηγορούμενους ομόφωνα αθώους.

 

Βέροια - δίκη και αθώωση αγροτών για τις κινητοποιήσεις του 2017  21/5/2019

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ