Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΕΦΑ Ημαθίας: "Το τραγούδι του Σαµίρ" – Συναυλία για τον πόνο του ξεριζωμού (βίντεο)

 

Μουσική συναυλία με ήχους που θύμιζαν άλλες εποχές διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων και του εγκεκριμένου προγράμματος δράσης με τίτλο “Συνυπάρξεις”.

“Το τραγούδι του Σαμίρ” από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον Αφγανό πρόσφυγα Σαμίρ Σαλαμί, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς επρόκειτο για τραγούδια που αφορούν τον πόνο του ξεριζωμού, την περιπλάνηση, την φιλοξενία και τη συνύπαρξη.

Το ιδιαίτερο της βραδιάς ήταν πως την συναυλία την παρακολούθησαν και πρόσφυγες από την Δομή της Βεργίνας στα πλαίσια της ένταξης τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί υποδοχή και ξενάγηση των προσφύγων στους χώρους του Μουσείου.

Την ευαίσθητη πλευρά του προσφυγικού ζητήματος τόνισε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, καλωσόρισε τους πρόσφυγες και αναφέρθηκε στο επόμενο στάδιο της ένταξής τους στην εργασία.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα και τις πληγές του και υποδέχτηκε τον Λουδοβίκο των Ανωγείων..

Η βραδιά κύλησε γλυκά κι έμοιαζε πιο πολύ με ταξίδι που άγγιζε ευαίσθητες πτυχές της ζωής..

Συμμετείχαν οι αδελφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή, και ο κιθαρίστας Αντώνης Μυστακίδης.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας - Το τραγούδι του Σαµίρ - Λουδοβίκος των Ανωγείων

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ