Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Το εκλογικό προσκήνιο και παρασκήνιο – Όταν το τίποτα εγγυάται…

 

Το 2019 συμπληρώνονται 17 χρόνια που ένα συγκεκριμένο «σύστημα» κάνει κουμάντο στα δημοτικά πράγματα.

Μπορεί το 2002 τις εκλογές να τις κέρδισε ο Σκουμπόπουλος, αλλά το παρασκήνιο που ήδη είχε αποκτήσει ρόλο και «προκεχωρημένα φυλάκια», έκανε κουμάντο σε ήδη  έτσι κι αλλιώς «μονολιθικής σύνθεσης» θεσμικές λειτουργίες.

Ο Σκουμπόπουλος που είχε εκλεγεί με τη στήριξη της Ν. Δημοκρατίας, από τα μισά της θητείας του είχε μπει στη «μαύρη λίστα» πολιτικών γραφείων και είχε μάλλον διαταραγμένες σχέσεις με την επίσης «γαλάζια» νομαρχία.

Φυσικά άπαντες του έχοντες άσχημη σχέση με τον Σκουμπόπουλο, τους προσεταιρίστηκε ως – πολιτικούς – φίλους η κ. Ουσουλτζόγλου, ενώ ταυτόχρονα πυροδότησε ένα αντιπολιτευτικό κλίμα που άγγιζε τα όρια του τοπικού πολέμου.

Κλείνοντας την τετραετία, μια κομματική διαδικασία του τότε παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση όταν αμφισβητήθηκε το κύρος της κ. Ουσουλτζόγλου και η προοπτική να συνεχίσει να στηρίζεται από το «Κίνημα»…

Στην διαδικασία εκείνη, σε μια γωνία της αίθουσας υπήρχε έκθεση αρχείου της εφημερίδας «Αλλαγή», προφανώς για να υπενθυμίζει η μετέπειτα δήμαρχος Βέροιας την προσφορά της στους μηχανισμούς διαχείρισης των τοπικών πραγμάτων, αλλά και το ότι είχε «άσους στο μανίκι»…

Χάρις  στο συγκεκριμένο κομματικό έντυπο που με μεγάλη «κατανόηση» μπορείς να το πεις και «εφημερίδα», η τέως δήμαρχος Βέροιας διέγραψε από την ταυτότητά της το επάγγελμα «οικιακά» και αντ’ αυτού έβαλε ως επάγγελμα ότι είναι «δημοσιογράφος»…

Συνθέτοντας ένα σύνολο που διψούσε για εξουσία, μπολιασμένο με νοοτροπίες  τοπικών «αφεντικών», η κ. Ουσουλτζόγλου κέρδισε τις εκλογές του 2006, εκμεταλλευόμενη τα πάντα.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που κυρίαρχο στοιχείο του ήταν η απόλυτη χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Η θητεία της συνέπεσε με την εμφάνιση και ανάπτυξη των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, κάτι το οποίο φυσικά δεν διέλαθε της «παρέμβασης».

Οκτώ τραγικά για το Δήμο Βέροιας χρόνια, για τα οποία μπορούν να γραφτούν ατέλειωτες σελίδες με τα ευτράπελα, αλλά και τα «μεσαιωνικού χρώματος» φαινόμενα, διάνθισαν την καταστροφική όπως αποδείχτηκε, περίοδο η οποία ολοκληρώθηκε με μια πανικόβλητη αποχώρηση της τέως από το δημαρχιακό αξίωμα.

Άφησε πίσω της συντρίμμια, φακέλους υποθέσεων που ακόμη απασχολούν τη δικαιοσύνη και κυρίως τους πολιτικούς της κλώνους, ως άξιους συνεχιστές της ίδιας πορείας, με την ίδια να θέλει να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο.

Κορυφαίο κληροδότημα της κ. Ουσουλτζόγλου είναι ο νυν και υποψήφιος για να επανεκλεγεί και πάλι «πρώτος πολίτης», ο κ. Βοργιατζίδης.

Πήρε το «δαχτυλίδι» από την κ. Ουσουλτζόγλου παρουρουσιάζοντας τις «αρετές» του «υπάκουου και πρόθυμου».

Αποδείχθηκε χειρότερος από την πολιτική μέντορα. Πέρα από τα στοιχεία της πολιτικής ανικανότητας, αποκάλυψε στοιχεία μοχθηρίας, εκδικητικότητας και επικίνδυνου κομπλεξισμού.

Δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με την παράταξή του, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον αποκάλεσε ως κύριο «τίποτα»!!!!

Είναι ο «δήμαρχος» που θα μείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που ποινικοποίησε την …γραμματική, καθώς μεταξύ άλλων κατέθεσε μήνυση θεωρώντας ότι οι τρεις τελείες στο τέλος μια πρότασης – τα αποσιωπητικά – αποτελούν συκοφαντικό υπαινιγμό στο πρόσωπό του.

Παρέμεινε στην καρέκλα του δημάρχου 5 συναπτά έτη περίπου ως τελών σε δημαρχιακές διακοπές, περιστοιχίζόμενος από ένα «παρεάκι» ημετέρων – άπαντες απολαμβάνοντες  αντιμισθίες…

Μετά από 5 συναπτά έτη πλήρους ανικανότητας και παροιμιώδους εγκατάλειψης, με πυρήνα το ίδιο «παρεάκι» και αρκετούς παρατρεχάμενους, ζητάει να εκλεγεί και πάλι δήμαρχος.

Κι επειδή δεν έκανε τίποτα επί πέντε χρόνια,  ζητάει να επανεκλεγεί!!! Αυτή τη φορά, λέει, θα τα κάνει όλα!!!  Το εγγυάται η προηγούμενη θητεία του. Η θητεία του τίποτα…

Δ. Καρολίδης

Σχετικά:

Το εκλογικό προσκήνιο και παρασκήνιο – Η προετοιμασία της «εφόδου»

Το εκλογικό προσκήνιο και παρασκήνιο - Το ντιμπέιτ της Βέροιας το 2006 (βίντεο)

Μόνο που δεν φώναξε «βοήθεια»….

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ