Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΕΦΑ Ημαθίας: Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Δύσκολη Μνήμη” - Η συνέντευξη τύπου (βίντεο)

 

Με αφορμή το τριήμερο εκδηλώσεων για την εξόντωση των Εβραίων από την πόλη της Βέροιας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Πέμπτης (30/5) στο “Υπόγειο της Μνήμης” του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Όπως σημειώθηκε από την Διευθύντρια της ΕΦΑ Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη,  αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων που φέρει την ονομασία “Δύσκολη Μνήμη” ανήκει στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης με τίτλο “Συνυπάρξεις” και αναφέρθηκε επίσης στην τοποθέτηση των λίθων στη μνήμη των Εβραίων μαθητών που αφανίστηκαν από τους Ναζί.

Ο δικηγόρος – συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος, ο οποίος θα είναι και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης “Από τη Βέροια στο Άουσβιτς – Η τεκμηρίωση του τρόμου” (31/5/19), αναφέρθηκε στην τοποθέτηση των Λίθων Μνήμης στη Βέροια, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία θα κάνει συναυλία στη 1 Ιουνίου με τίτλο “Δάκρυα του χθες” μίλησε για την πρόταση που της έγινε να συμμετάσχει στη “Δύσκολη Μνήμη”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας Χρήστος Σκούπρας και η κ. Παπαργυρούδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Βέροιας στην τοποθέτηση των έξι λιθών μνήμης, που θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιουνίου αλλά και στις εκπαιδευτικές δράσεις που θα λάβει μέρος το σχολείο και που θα περιλαμβάνουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής με θέμα την Βέροια πριν και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βέροια - ΕΦΑ Ημαθίας -Βυζαντινό μουσείο-Λήθη Μνήμης- συνέντευξη τύπου 30/5/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ