Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: 15+8=23 ή 8+7=15 ή τι άλλο; - Η «αχαρτογράφητη» επόμενη ημέρα

 

Ένα 24ωρο ουσιαστικά πριν την προσφυγή στις κάλπες η Ν. Δημοκρατία απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης για την τελική αναμέτρηση.

Η κ. Μπατσαρά που κόντρα στα προγνωστικά, πέρασε στη δεύτερη Κυριακή, θα επιχειρήσει την «επική» ανατροπή ώστε να είναι αυτή η τελική νικήτρια των εκλογών.

Από την πλευρά του ο κ. Βοργιατζίδης έχοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, ποσοστό που ίσως είναι το υψηλότερο με συμμετοχή στις εκλογές 6 συνδυασμών στη Βέροια, θέλει να «πιει νερό», καθώς δείχνει να βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τη «βρύση»… 

Δείχνει όμως να μην επαναπαύεται… Αντίθετα, από την επαύριον της 26ης Μαΐου ξεκίνησε ένα νέο κύκλο κινήσεων για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Αν ο Οσιμ δεν ήταν προπονητής, αλλά πολιτικός θα ανακάλυπτε ότι υπάρχει μεγαλύτερη π@@@η από τη μπάλα… Και αυτή λέγεται «κάλπη»!!!

Στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις,  το 2010 για πρώτη φορά καταγράφηκε και το 2014 επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Ο πρώτος της πρώτης Κυριακής ήρθε δεύτερος τη δεύτερη.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έφτασε πολύ κοντά την πρώτη Κυριακή, αλλά τη δεύτερη Κυριακή είδε την κ. Ουσουλτζόγλου να τον προσπερνάει και να τερματίζει πρώτη.

Το 2014 ο κ. Βοργιατζίδης ξεπέρασε στο φίνις της δεύτερης Κυριακής, τον πρώτο της πρώτης Κυριακής, τον κ. Καραπαναγιωτίδη και τερμάτισε πρώτος.

Με δυο διαδοχικές επαναλήψεις του ίδιου σκηνικού η κ. Μπατασρά έχοντας μια μίνι «παράδοση» με το μέρος της θέλει να σημειώσει την τρίτη ανατροπή.

Πόσο εφικτό είναι; Θεωρητικά όλα είναι ανοιχτά όταν μια αναμέτρηση αρχίζει και πάλι από το μηδέν.

Θεωρητικά οι δυο «μονομάχοι» ξεκινούν με τις κάλπες άδειες και τους ψηφοφόρους να προσέρχονται και πάλι από την αρχή.

Πρακτικά η κ. Μπατσαρά πρέπει να βρει τις δυνάμεις για να πετύχει μια ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση, σε σχέση με αυτή της 26ης Μαΐου, απέναντι σ’ έναν Βοργιατζίδη που θέλει να προσθέσει κάτι λιγότερο από ένα 14% στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής η εκλογική «περιπέτεια» θα λάβει τέλος μαζί με το τελικό αποτέλεσμα…

Το χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ότι κρίνει αποκλειστικά και μόνο το πρόσωπο που θα φέρει το αξίωμα του δημάρχου.

Τα μέλη που θα απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο έχουν κριθεί και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωσή τους.

Ο κ. Βοργιατζίδης για τα επόμενα 4 χρόνια θα διαθέτει 15 έδρες, η κ. Μπατσαρά 8, ο κ. Παυλίδης 7 έδρες, ο κ. Μαρκούλης 5 έδρες, ο κ. Παπαγιάννης 4 έδρες και ο κ. Μελιόπουλος 2 έδρες.

Η κ. Μπατσαρά και το περιβάλλον της διέψευσαν κάθε φημολογία που την ήθελε να «τα έχει βρει» με τον Βοργιατζίδη. 

Το 15+8=23 που θεωρούσαν κάποιοι ως δεδομένη προοπτική, σύμφωνα με το περιβάλλον της κ. Μπατσαρά, ουδέποτε υπήρξε.

Για την υποψήφια με τη στήριξη της Ν. Δημοκρατίας, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει μια ακόμη ευκαιρία – αυτή της δεύτερης Κυριακής – και θα επιδιώξει να την αξιοποιήσει μέχρι τελευταίας ψήφου.

Όσο κι αν αυτό δείχνει δύσκολο και πολύ «επικό», δεν παύει να υπάρχει.

Όμως ανεξάρτητα από το κατά πόσο είναι δύσκολο να ανατρέψει την κατάστασης της πρώτης Κυριακής η κ. Μπατσαρά ή να αξιοποιήσει το προβάδισμά του ο κ. Βοργιατζίδης, υπάρχει η επόμενη μέρα…

Σε περίπτωση επικράτησης του κ. Βοργιατζίδη, ο τελικός νικητής θα αναζητήσει «στηρίγματα» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς οι 15 έδρες είναι μεν πολύ καλή επίδοση, όμως δεν επαρκούν για την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Πλην της κ. Μπατσαρά, η προοπτική συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις φαίνεται  να προσκρούει επάνω σε εμπόδια που δύσκολα ξεπερνιούνται.

Ως πιο «κοντινή» προοπτική δείχνει αυτή της κ. Μπατσαρά που με 8 έδρες λύνει άπαξ δια παντός το ζήτημα, αλλά «άγνωσται οι βουλαί» της Γεωργίας και κατά πόσο θα επιλέξει να επιτελέσει το ρόλο που της ανέθεσε το εκλογικό σώμα, δηλαδή αυτό της αντιπολίτευσης ‘η της συμμετέχουσας στην δημοτική εξουσία.

Στην πρώτη περίπτωση προκύπτει ένα άθροισμα ισόποσο με αυτό του κ. Βοργιατζίδη. 

Μπατσαρά και Παυλίδης αθροιστικά έχουν 15 έδρες όσες και ο κ. Βοργιατζίδης, με της υπόλοιπη αντιπολίτευση να είναι …αντιπολίτευση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Είναι το ερώτημα της επόμενης ημέρας, στην περίπτωση που η δεύτερη Κυριακή επισφραγίσει την επικράτηση του κ. Βοργιατζίδη.

Διότι στην άλλη περίπτωση, η κ. Μπατσαρά θα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία της επιλογής, ανατρέποντας ενδεχομένως όλα τα δεδομένα.

Όπως όλα δείχνουν, η 2α Ιουνίου είναι μια κρίσιμη μέρα ψηφοφορίας, σε ό,τι αφορά την επικράτηση του πρώτου της πρώτης Κυριακής ή τη δυνατότητα της ανατροπής που θέλει να πετύχει ο δεύτερος συνδυασμός.

Όμως σε κάθε πιθανό – και απίθανο – αποτέλεσμα υπάρχει η επόμενη μέρα ενός δημοτικού συμβουλίου με «αχαρτογράφητη» λειτουργία όπου οι παρατάξεις θα κληθούν να χειριστούν νέα δεδομένα χωρίς καμία προηγούμενη ανάλογη εμπειρία….

Προφανώς η «3η Ιουνίου» αποκτάει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον… 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ