Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ραντεβού σε 4 χρόνια…

 

Κατά έναν άξιο διερεύνησης τρόπο, υπάρχουν κάποια πράγματα που όταν συμβαίνουν λειτουργούν ως κοινωνικό βραχυκύκλωμα. Κατεβαίνουν οι διακόπτες και δεν υπάρχει τίποτε άλλο…

Ειδικά φέτος, από το βράδυ κιόλας της 26ης Μαΐου το αποκλειστικό επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν στους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων.

Κι επειδή φέτος για πρώτη φορά οι αρμόδιοι είχαν την έμπνευση να αναθέσουν αποκλειστικά στα πρωτοδικεία την έκδοση των αποτελεσμάτων, μέχρι αυτά να γίνουν επισήμως γνωστά η όλη κατάσταση έμοιαζε με ένα παιχνίδι του τύπου «βρες το και πάρ’ το».

Κυρίως κατά τας προεκλογικάς και εκλογικάς περιόδους - όχι μόνο τότε, αλλά κατ’ εξοχήν αυτές τις περιόδους – δύο είδη ευδοκιμούν πρωτίστως: Οι φήμες και οι «πηγές»…

Οι «πηγές» τροφοδοτούν τις φήμες και οι φήμες ανατροφοδοτούνται από τις πηγές.

Αυτή τη φορά το πράγμα παράγινε, καθώς η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημειώθηκε 10 ολόκληρες ημέρες μετά τις εκλογές, κάτι που ανέβασε το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο και τις «πηγές» σε υψηλότατο επίπεδο εκτίμησης και «πρεστίζ»…

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ουδείς ενδιαφέρεται πλέον.

Τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων είναι γνωστά, ουδείς «τσιμπάει» στις «αποκλειστικές» πληροφορίες, διότι πλέον δεν υφίσταται «ύλη» αποκλειστικών πληροφοριών και οι «πηγές» δεν έχουν πλέον καμιά, επί της ουσίας του θέματος, αξία..

Η αμέσως επόμενη περίοδος ενδιαφέροντος θα είναι αυτή της ανακοίνωσης των ονομάτων που θα αναλάβουν «θέσεις ευθύνης» (λες και οι άλλες θέσεις είναι ….μη ευθύνης), μέχρι την ανακοίνωσή τους θα παρελάσουν πάλι οι «καλά πληροφορημένες πηγές» (βλέπε, πρόσβαση στις όποιες…διαρροές, σκοπίμως ή …τυχαία) και μετά υπομονή για άλλα 4 χρόνια.

Διότι ο ψηφοφόρος, ο πολίτης, ο «κυρίαρχος λαός» ενδιαφέρεται (όσοι ενδιαφέρονται) για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο για το ποιοι εκλέγονται, αλλά ελαχίστως έως ουδαμώς δείχνει ενδιαφέρον για το τι κάνουν αυτοί τους οποίους εξέλεξε…

Ως νομοταγής και ενεργός πολίτης προσήλθε στην κάλπη ως συμμετέχων και όχι ως απέχων, συνέβαλε στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος και στη συνέχεια θα κηρύξει μια «αποχή διαρκείας» από τα τεκταινόμενα.  

Τα δημοτικά συμβούλια είναι κάτι βαρετές διαδικασίες, η συζήτηση για παρεμφερή θέματα κινείται μεταξύ του «άκουσα», «μου είπανε» και «δεν ξέρω», αλλά μόλις προκύψουν και πάλι εκλογές, μετά από μια 4ετία, είναι αυτός που έχει άποψη για όλους και για όλα!!!

Αγαπητοί μου συμπολίτες….στην απέραντο «καφενείον η Ωραία Ελλάς», καλημέρα σας…

Δ.Καρ

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ