Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ρέει χρήμα στο ΧΑ, αρχίζει νέο ράλι, τράπεζες +6,2%

 

Με κινητήρια δύναμη το φρέσκο χρήμα που εισρέει από διεθνή  χαρτοφυλάκια και από εγχώριους επενδυτές, στο χρηματιστήριο ξεκίνησε σήμερα ένα νέο ράλι υψηλών ταχυτήτων, που αναμένεται ότι θα έχει διάρκεια και θα αποφέρει εντυπωσιακές αποδόσεις.

Η επιταχυνόμενη εισροή κεφαλαίων εκτιμάται ότι θα συντηρήσει την ανοδική δυναμική της αγοράς, η οποία θα επηρεασθεί βέβαια και από το κλίμα της προεκλογικής περιόδου που αρχίζει επισήμως σήμερα, καθώς και από τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα – κατά πόσο θα δίνει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας

Προς το παρόν η εντυπωσιακή άνοδος λειτουργεί ως «κράχτης» για την προσέλκυση μικροεπενδυτών. Αποταμιευτικό χρήμα που έμεινε πολύ καιρό κλεισμένο σε «στρώματα» και σε τραπεζικές θυρίδες, μετακινείται τώρα σε μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια και σε χρηματιστηριακούς λογαριασμούς, με την προσδοκία υψηλών  αποδόσεων.

Ενισχύεται παράλληλα το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων , που παίρνουν τώρα τη σκυτάλη από τα επιθετικά κερδοσκοπικά funds, με προοπτική να μείνουν στην ελληνική αγορά και να αυξήσουν σταδιακά τις τοποθετήσεις τους, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις-προσδοκίες τους για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Διαβάστε σχετικά:

Μπαίνει χρήμα στα Αμοιβαία – Ερχεται ράλι στο χρηματιστήριο

Ποταμός ρευστότητας στο Χρηματιστήριο!

Εντονότερη παρουσία ξένων χαρτοφυλακίων αναμένεται τις επόμενες μέρες, μετά το road show που αρχίζει αύριο στη  Νέα Υόρκη, όπου χρηματιστηριακοί παράγοντες και εκπρόσωποι 25 μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία τους, σε συνάρτηση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας  και τις προοπτικές στο ΧΑ.

 Η συνεδρίαση- Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν ο αγοραστικός πυρετός αποτυπώνεται στον  εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών και στον ασυνήθιστα υψηλό τζίρο: Την πρώτη ώρα της συνεδρίασης άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 20(!) εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο συνολικός ημερήσιος τζίρος  ανήλθε σε 107,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αξίας μετακινηθέντων πακέτων (11,2 εκατ. ευρώ).

Σε «υψηλή πτήση» οι τραπεζικές μετοχές, «απογειώθηκε» πάλι η ΔΕΗ μετά από ολιγοήμερη διόρθωση, μεγάλα κέρδη σε εμποροβιομηχανικά blue chips. Το ενδιαφέρον επεκτείνεται σταδιακά στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου αρχίζουν να ξεχωρίζουν οι μετοχές εταιρειών με αναπτυξιακή δυναμική και ικανοποιητική κερδοφορία.

Ο Γενικός Δείκτης  έκλεισε με κέρδη 3,28% στις 842,76 μονάδες, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό  +3,76% στις  846,66 μονάδες.

Ιδιαίτερα θετική ένδειξη για τη συνέχεια η υπέρβαση της αντίστασης στην περιοχή των 835-840 μονάδων. Αν επιβεβαιωθεί αύριο-μεθαύριο η διάσπασή της, το ράλι μπορεί να συνεχισθεί χωρίς «στάσεις».

Ο FTASE25 υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,77%, τερματίζοντας στις 2.152,04 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποίησε εντυπωσιακό άλμα +6,04% στις 782,28 μονάδες, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας +7,76%

Επικεφαλής της κούρσας η Τρ. Πειραιώς με +10,3%.  Ακολούθησαν Alpha +6,9%, Attica Bank  +6,6%, Εθνική  και Eurobank +4,5%.
Με θετικό πρόσημο όλα τα εμποροβιομηχανικά blue chips. Ξεχώρισε  η ΔΕΗ, που επανήλθε σε ανοδική τροχιά πραγματοποιώντας άλμα +10,5%. Ακολούθησαν Βιοχάλκο +5,2%, ΑΔΜΗΕ +5%,  Φουρλής +4,5%,  ΓΕΚ TEΡNA +4,2%, ΟΠΑΠ +3,9%,  Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ +3,3%.

 

 

www.sofokleousin.gr

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ