Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ημαθία: Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας – Υπέροχη βραδιά ποίησης κάτω από βροχή (βίντεο)

 

Τα τερτίπια του καιρού στάθηκαν εμπόδιο στο να εξελιχθεί η βραδιά όπως θα την ήθελαν οι διοργανωτές, αλλά και το ευρύ κοινό που μάλλον αποθαρρύνθηκε.

Η ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα το βράδυ της Κυριακής στάθηκε μια δοκιμασία που ξεπεράστηκε από την αποφασιστικότητα ανθρώπων που η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν είναι υπέρτερο από καιρικά φαινόμενα.

Άλλωστε μια καλοκαιρινή βροχή δε μπορεί να σβήσει ένα όνειρο 20 χρόνων.

Όπως είπε με συγκίνηση στο τέλος της βραδιάς η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, εδώ και 20 χρόνια γεννήθηκε η ιδέα και η επιθυμία της πραγματοποίησης μιας ποιητικής βραδιάς στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας.

Η απόφαση της πραγματοποίησης κόντρα στον καιρό δεν ευνόησε μεν την προσέλευση μεγάλου κοινού, δικαίωσε όμως διοργανωτές και συμμετέχοντες με την υποβλητική ατμόσφαιρα και την υπέροχη ποιητική «σπονδή».

Οι ποιητές παρουσίασαν έργα τους που σχετίζονται με τη μετανάστευση, το μισεμό, τον ξεριζωμό, στο ευρύτερο φάσμα, την απουσία από αγαπημένα πρόσωπα ή αγαπημένους τόπους. 

Στο βιολοντσέλο συνόδεψε η Ντίνα Σαρατζή, η οποία, ακόμη κι όταν οι στάλες της βροχής έγιναν πιο πυκνές, δεν σταμάτησε να παίζει και να συνοδεύει υποβλητικά τις απαγγελίες.

 Την εκδήλωση διοργάνωσει η "Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες" σε συνέργια με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και συντόνισε η Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, ο οποία μεταξύ άλλων, διάβασε ποιήματα από το βιβλίο της Δήμητρας Ταούλα, στη μνήμη της. 

Παρών «στα ορεινά» ήταν και ο ποιητής Ηλίας Τσέχος του οποίου διαβάστηκαν ποιήματα, ενώ στο τέλος αφιέρωσε μέσω του Verianet ένα σύντομο ποιητικό απόφθεγμα για τη βία.

Η βραδιά έκλεισε με τον Γιάννη Σαράτση να τραγουδάει  “ a cappella ” μια δική του ποιητική δημιουργία αφιερωμένη στους πολιτικούς πρόσφυγες.

 

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας - Προσφυγιά και Μετανάστευση-Ποιητική βραδιά 15/6/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ