Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Fake... Έρευνες, Αναλύσεις, Δημοσκοπήσεις – Γράφει ο Ευάγγελος Πάλλας

 

Εκτός από FAKE News, υπάρχουν και FAKE έρευνες, αναλύσεις,  και δημοσκοπήσεις. Καθημερινά  στον ημερήσιο τύπο των διαπλεκομένων εκδοτών, αλλά και στις καθημερινές τηλεοπτικές φανφάρες, παρελαύνουν «ειδικοί», «αναλυτές», «ερευνητές», οι οποίοι προσπαθούν με τις FAKE αναλύσεις τους να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από  τα καθημερινά τους προβλήματα, με στόχο  να τους κάνουν πιο αδύνατους, πιο ευάλωτους, πάντα προς όφελος  της αστικής πολιτικής νομεκλατούρας.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα εγκληματικά αποτελέσματα της  τεχνικής του αποπροσανατολισμού. Με FAKE έρευνες και αναλύσεις  είναι καθημερινή φροντίδα για την παραπλάνηση των πολιτών και την  έχουν αναλάβει σε 24ωρη βάση τα αστικά συστημικά ΜΜΕ μέσα  από τα δελτία ειδήσεων, τις συζητήσεις, τις παρεμβάσεις των «ειδικών» και των «εμπειρογνωμόνων» στα πρωινάδικα των σοβαροφανών και αμεροληπτών δημοσιογράφων και των διαφόρων προσκεκλημένων «αναλυτών» στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο αποπροσανατολισμός  ενισχύεται μέσα από την αξιοποίηση υπόπτων δημοσκοπήσεων, μέσα από ντοκιμαντέρ  και εκπομπές με ιστορικό  και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Έτσι κατευθύνουν τους πολίτες στην ανοχή, την ψευτοεπανάσταση, την απαισιοδοξία, την απάθεια, το  ραγαδιασμό και τις αδιέξοδες αντιλήψεις και μορφές αγώνα.

Η ιστορία διδάσκει παραπλανώντας τον γερμανικό λαό με υποσχέσεις για οικονομική κυριαρχία και ευημερία ο ναζισμός προκάλεσε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο εκατομμύρια θύματα και ανυπολόγιστες ζημίες. Στην πατρίδα μας  με το όραμα της μεγάλης  Ελλάδας, που στην ουσία ήταν το όραμα της ελληνικής αστικής τάξης για οικονομική ανάπτυξη, παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός με αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς και εκπατρισμένους κατά τη μικρασιατική καταστροφή.

Η ίδια τεχνική είναι διάχυτη στο διαδίκτυο. Ατελείωτα είναι τα δημοσιεύματα και ηλεκτρονικά μηνύματα με παραινέσεις στους  νεοέλληνες να μιμηθούν τη σοφία των αρχαίων προγόνων τους,  να λύσουν τα κοινωνικά προβλήματα δια της ελεημοσύνης.

Στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον, ο στόχος της αστικής  προπαγάνδας είναι να μένουν οι πολίτες με την εντύπωση πως για την  συρρίκνωση της  αξιοπρέπειάς τους φταίνε κάποιοι άλλοι. Όλοι  οι άλλοι εκτός από το αστικό πολιτικό σύστημα που γεννά όλα αυτά τα προβλήματα. Έτσι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε  νεοκόπους  σωτήρες και τεχνοκράτες και μένει στο απυρόβλητο το αστικό πολιτικό σύστημα που τα γεννά.

Η αστική τάξη, με συμπαραστάτες τα ελεγχόμενα αστικά ΜΜΕ, χρησιμοποιεί   τη μέθοδο του αποπροσανατολισμού του εχθρού – λαού. Πρόκειται για την προσπάθεια της, να παραπλανά τις λαϊκές δυνάμεις, ώστε διασπασμένες να τις κάνει πιο αδύνατες, πιο ευάλωτες και λιγότερο απειλητικές.

Αποτέλεσμα των FAKE αναλύσεων, ερευνών και δημοσκοπήσεων είναι οι πολίτες να προτιμούν λογικά ανάμεσα σε δύο κακά που  τους απειλούν να προτιμούν εκείνο που τους βλάπτει λιγότερο.

Η λογική της επιλογής του μικρότερου κακού έχει ρίζες τόσο βαθιές, όσο και ο άνθρωπος.

Στην Ελλάδα λειτουργούν μόνιμα τα διλήμματα «δημοκρατία» ή «βαρβαρότητα» και «δεξιά» ή «αντιδεξιά» με τους πολίτες να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο μικρότερο κακό, δηλαδή ανάμεσα σε ένα κόμμα που δεν εμπιστεύονται και σε ένα άλλο που φοβούνται.

Όλοι  οι οικονομικοί και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν σαν κύριο μοχλό πίεσης τη θεωρία του μικρότερου κακού, ζητώντας ολοένα και μεγαλύτερες θυσίες από  τον ελληνικό λαό. Με υπηρέτες τους συστημικούς και γνωστούς δημοσιογράφους, αναλυτές και «ειδικούς» που βρίσκονται  στις γνωστές λίστες οικονομικών και τραπεζικών ομίλων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ