Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Έδεσσα: Σχημάτισαν τον αριθμό 353.000 για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

 

«Ο χορός είναι ζωή», το 8ο Αντάμωμα ελληνικών παραδόσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2019, στο στάδιο «Φόρης Γεντζής»

Μία συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που χόρεψαν και τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, σχηματίζοντας στη λήξη της εκδήλωσης, με τα σώματά τους, τον αριθμό 353.000!

Στιγμές μεγάλης συγκίνησης και δέους, με την αναβίωση ιστορικών στιγμών της εποχής εκείνης. Καλεσμένος με συμμετοχή στο δρώμενο ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των προγόνων μας του Πόντου, όπου παρουσίασε εξαιρετικά η Ροζαλία Γαβριηλίδου.

Μουσικές και χοροί από τη Μακεδονία, τον Πόντο, την Μ. Ασία, τη Θράκη, τα Νησιά και την Ήπειρο… ενώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης και κατέληξαν στο γήπεδο, όπου δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό.

 

Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν», τα μέλη των οποίων απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης είναι: Ηλίας Ιακωβάκης, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νανά Διαμαντή, Γιώργος Ντάτης, Ντίνα Πλιούτα και Ροζαλία Γαβριηλίδου η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης…

 

 

www.logospellas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ