Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Καταιγίδα στο χρηματιστήριο – Δύσπιστες οι αγορές με τη νέα κυβέρνηση

 

Καταιγίδα σαρώνει το χρηματιστήριο, παρασύροντας στο βυθό μετοχές και δείκτες. Διαψεύδονται παταγωδών οι προσδοκίες ότι η εκλογική νίκη της ΝΔ  και η ανάδειξη κυβέρνησης «φιλικότερης προς την επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα», θα έδινε συνέχεια στο παρατεταμένο ράλι των προηγούμενων εβδομάδων. Κατακόκκινο το ταμπλό του ΧΑ, μεγάλες απώλειες καταγράφουν όλα τα blue chips, εντείνονται σταδιακά οι πιέσεις.

Αρνητική εικόνα και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, που αλλάζει κατεύθυνση και οι αποδόσεις ανακάμπτουν, απομακρυνόμενες από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά.

Τα διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια που «έπαιξαν» στην προοπτική επικράτησης της ΝΔ, προτιμούν να κατοχυρώσουν τώρα τα βραχυχρόνια κέρδη τους, παρά να επωμισθούν το ρίσκο νέων τοποθετήσεων ή να κυνηγήσουν υψηλότερες αποδόσεις, περιμένοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης. Η στρατηγική τους είναι στη λογική του «αγόραζε στην προσδοκία, πούλα στο γεγονός».

Μετά την ευφορία που προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι αγορές αντιμετωπίζουν τώρα με σκεπτικισμό τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υπό την νέα κυβέρνηση, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και τις ανάγκες που θα δημιουργήσει η προσπάθεια επίτευξης υψηλών πλεονασμάτων.

Τα βλέπουν «ρόδινα», αλλά... πουλάνε

Ενώ λοιπόν οι αναλυτές διεθνών οίκων επιδίδονται σε πλειοδοσία αισιόδοξων προβλέψεων μετά πολλών επαίνων για τη «νέα, φιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη», από τα διπλανά γραφεία οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων δίνουν εντολές μαζικής πώλησης  ελληνικών μετοχών και ομολόγων.
 Οι ρευστοποιήσεις αυτές δίνουν κατεύθυνση στο χρηματιστήριο, πιέζοντας όλο και πιο χαμηλά μετοχές και δείκτες.

Κατά 3,30% υποχωρεί αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος στα χαμηλά ημέρας περί τις 850 μονάδες.
Ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 3,25% στις 2.131,4 μονάδες.
Στο -4,20% βυθίζεται ο τραπεζικός δείκτης, που πήγε νωρίτερα μέχρι -5,36%.

Ολες οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται στο κόκκινο. Στις τράπεζες 15% χάνει η Attica Bank, Πειραιώς -9%,  Eurobank και Alpha -4,3%, Εθνική -3,6%.

 Στα εμποροβιομηχανικά blue chips τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν ΔΕΗ -7,5%, Lamda -5,5% ΟΠΑΠ και Φουρλής -4,6%, Ελλάκτωρ -4%,  Jumbo -3,5%, Coca-Cola, Βιοχάλκο και Cenergy -3,3% .

 

www.sofokleousin.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ