Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου: Ποντιακό πανοΰρ - Διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά.. (φωτό, βίντεο)

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου με ποντιακο πανηγυρι ολοκληρωσε την σειρα δρασεων του για το 2019 Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, ο σύλλογος οργάνωσε δράσεις και εκδηλώσεις όπως την επιτυχημένη θεατρική παράσταση “Ιστορία γραμμένη με  χορό".

Ο σύλλογος Ποντίων μακροχωριου έχει καταφέρει, όχι μόνο μας διδάξει την ποντιακή παράδοση αλλά ταυτόχρονα να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά για πολλούς νέους ανθρώπους όπου έχουν την τύχη να βιώνουν την ποντιακή κουλτούρα, να αποκτούν γνώσεις και να δημιουργούν.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό από το μέλος του ΔΣ  Νίκου Λουκίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ευχήθηκε να είναι μια όμορφη βράδια 

Το Χορωδιακό τμήμα, το τμήμα νταουλιού και τα ηλικιακά τμήματα χορού παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα, αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς στον Σύλλογο, με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

 

Το χορευτικό τμήμα πλαισίωσαν οι οργανοπαίχτες: 

Καλαϊτζίδου Ανθή, λύρα - τραγούδι 
Ασβεστάς Γιώργος, Ούτι – νταούλι 
Μαντζιρίδης Νίκος, κλαρίνο 
Πουλατζίδης Λάζαρος, Ούτι 

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τον Γιάννη Κουρτίδη στο τραγούδι, τον Άκη Σιαμίδη και τον Ζουπουριδης Δημήτρης στη λύρα, τον Δημήτρη Φουντουκίδη στα πλήκτρα, τον Μιχάλη Τσανασίδη στο αγγείο και τον Ανέστη Φετφατζίδη στο νταούλι.

 

Βέροια - Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου - Ποντιακή βραδιά 11/7/2019

 

Βέροια - Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου - Γιάννης Κουρτίδης 11/7/2019

 

Βέροια - Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου - Γιάννης Κουρτίδης 02 11/7/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στην εικόνα:

Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου: Ποντιακό πανοΰρ 11/7/2019

 

Κείμενο: Μαρία Καρασαλίδου
Φωτογραφίες: Βέϊου Σοφία
Βίντεο: Δημήτρης Καρολίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ