Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαν σήμερα 27 Ιουλίου - Έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Atlanta-96 - Μια νεκρή και 111 τραυματίες

 

Οι 26οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν εκ προοιμίου μία γιορτή. Το 1996, το Ολυμπιακό κίνημα γιόρταζε το κλείσιμο 100 ετών από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 1896 και υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις θεατές, αγωνιζόμενοι και προπονητές  να συμμετέχουν στους καλύτερους, σύμφωνα με τις προθέσεις των Αμερικανών Διοργανωτών, αγώνες της Σύγχρονης Ολυμπιακής ιστορίας. Αν και η επιλογή του χώρου διεξαγωγής των αγώνων, η πόλη της Ατλάντας δηλαδή, είχε μάλλον «στεναχωρήσει» εμάς τους Έλληνες, λόγω του γεγονότος ότι και η χώρα μας επιθυμούσε και διεκδίκησε μέχρι τέλους την διοργάνωση των αγώνων αυτών, όλα έδειχναν ότι όλος ο πλανήτης θα απολάμβανε το θέαμα και τον παλμό των αγώνων.

 Δεν είχαν όμως υπολογίσει τις προθέσεις ενός, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, παρανοϊκού Αμερικανού, του Eric Robert Rudolph, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε κεντρικό σημείο του Ολυμπιακού πάρκου της Ατλάντα, ένα σακίδιο με την βόμβα, περιστοιχισμένη από εκατοντάδες καρφιά, προκειμένου να σκορπίσει τον θάνατο. Το σακίδιο εντοπίστηκε, άρχισε η εκκένωση του Πάρκου, ήταν όμως αργά για πολλούς εκ των επισκεπτών. Η έκρηξη της βόμβας τραυμάτισε θανάσιμα μία γυναίκα, ένα Τούρκος  εικονολήπτης πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ 111 θεατές τραυματίστηκαν, άλλοι σοβαρά και άλλο πιο ελαφριά.

Οι διοργανωτές αλλά και η Ολυμπιακή Επιτροπή σκέφτηκαν ακόμα και την διακοπή των αγώνων, ενθυμούμενοι το μακελειό του 1972, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου. Τελικά οι 26οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίστηκαν κανονικά, αλλά ένα μνημείο που στήθηκε στο σημείο της έκρηξης, οι μνήμες από την έκρηξη αλλά και οι εικόνες που είχαν καταγράψει τα τηλεοπτικά δίκτυα το 1996 θα κρατούν πάντα ζωντανά τα γεγονότα που είχαν εκτυλιχτεί τότε. Τα μέτρα ασφαλείας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας και μετά θα ήταν πλέον δρακόντεια.


Πηγή: sportsonair.gr - της Μαρίας Γκιώνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ