Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Λευκάδια Νάουσας: Με Συρτό Μακεδονίας ολοκληρώθηκε το 7ο Πολιτιστικό Αντάμωμα (φωτό, βίντεο)

 

Με τη συμμετοχή οχτώ Πολιτιστικών Συλλόγων ολοκληρώθηκε το 7ο Πολιτιστικό Αντάμωμα που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκαδίων Νάουσας “Αγία Παρασκευή“.

Το βράδυ της Κυριακής, ο χώρος του γηπέδου των Λευκαδίων “πλημμύρισε” από κόσμο..

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη πατινάδα.. Οι οχτώ Πολιτιστικοί Σύλλογοι παρήλασαν στους δρόμους των Λευκαδίων υπό τους ήχους του κλαρίνου και του νταουλιού.

Το κοινό καλωσόρισε με σύντομη ομιλία ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αγία Παρασκευή” Γρηγόρης Γκότσης, ο οποίος επεσήμανε για ακόμη μια φορά τη σημαντικότητα της προβολής και της ανάδειξης της παράδοσης του τόπου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Δημήτρης Γιουματζίδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευστάθιος Χωραφάς” Αντώνης Καγκελίδης, ο Βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκαδίων Φούλη Τομπουλίδου και ο νέος Πρόεδρος κ. Δημητρούσης.

Την αυλαία άνοιξε ο Σύλλογος Κρήτων & Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών “Μινωίτες” που χόρεψαν τους χορούς Συρτός, Μαλεβιζιώτης, Λυκομηλίτσα, Πεντοζάλι, Ζερβόδεξος.

Με εντυπωσιακό ξεκίνημα – αφιέρωμα στη μνήμη των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - συνέχισαν τέσσερις ποντιακοί σύλλογοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν όλοι μαζί και χόρεψαν συγχρονισμένα. Έλαβαν μέρος οι σύλλογοι: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, “Ευστάθιος Χωραφάς”, Εύξεινος Λέσχη Ροδοχωρίου και Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας. Παρουσιάστηκαν οι χοροί: Ουτσαϊ, Τικ Μονόν – Τικ Διπλό – Τικ Τονγιας, Κότσαρι, Σερενίτσα, Λετσίνα, Εμπροπίς.

Ακολούθησαν χοροί από τη Μακεδονία με τους συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Λιπαρού “Απόστολος Παύλος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργόπης “Η Γόρτυνα” και το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας. Παρουσιάστηκαν οι χοροί: Μπαιντούσκινο, Πουστσένο, Μπέλα Ολυμπία, Ρούντο Γιάγκνε, Μάρενα και Συρτό Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του Συρτού Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αγία Παρασκευή” Γρηγόρης Γκότσης, κάλεσε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα στο χορό..

 

Λευκάδια Ημαθίας - 7ο αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων - χοροί της Μακεδονίας 28/7/2019

 

Λευκάδια Ημαθίας - 7ο αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων - χοροί του Πόντου 28/7/2019

 

Λευκάδια - 7ο αντάμωμα πολιτιστικών συλλόγων 27 και 28/7/2019

 

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε πάνω στην εικόνα:

Λευκάδια Νάουσας: 7ο Πολιτιστικό Αντάμωμα 28/7/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ