Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο της “Venus” για μη πρόσληψη για συνδικαλιστικούς λόγους - “Venus”: Το Δ.Σ. αποφασίζει το ποιους θα προσλάβει (βίντεο)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” έξω από την Συνεταιριστική Μονάδα Μεταποίησης Φρούτων “Venus”. 

Οι διαμαρτυρόμενοι με την συγκέντρωση τους κατήγγειλαν τη Διεύθυνση του εργοστασίου ότι προχώρησε σε μη πρόσληψη συγκεκριμένων εργαζομένων με το αιτιολογικό ότι κατά την περσινή περίοδο ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση που προέβαλαν διάφορα αιτήματα για τις εργασιακές συνθήκες.

Μεταξύ των 4 εργαζομένων που δεν προσλήφθηκαν είναι και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας.

Οι συγκεντρωμένοι διένειμαν ανακοίνωση – καταγγελία και με τα συνθήματά τους ζητούσαν την πρόσληψη των εργαζομένων αυτών που όπως τόνισαν δεν προσελήφθησαν για συνδικαλιστικούς λόγους.

Την έντυπη ανακοίνωση την διένειμαν τόσο στους εργαζόμενους που έφτασαν με λεωφορεία για την απογευματινή βάρδια όσο και στους εργαζόμενους που αποχωρούσαν μετά την πρωινή βάρδια όπως επίσης και σε όσους διέρχονταν από το σημείο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Οργάνωσης “Venus” Αντώνης Μαρκοβίτης, δήλωσε ότι το ποιους θα προσλάβει η Μονάδα είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με συγκεκριμένα κριτήρια.

Διέψευσε πάντως ότι η μη πρόσληψη των τεσσάρων πρώην εργαζομένων οφείλεται στους λόγους που διατείνονται οι διαμαρτυρόμενοι.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Προέδρου του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών κ. Διάκογλου, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αγ. Μαρίνας κ. Τσιουλάκου και του Προέδρου της Συνεταιριστικής Μονάδας κ. Μαρκοβίτη.

 

Βέροια - Venus Growers - διαμαρτυρία ΠΑΜΕ 2/8/2019

 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”

Ενώ οι βιομήχανοι του κλάδου σε διαλογητήρια – κονσερβοποιεία από τη μια διαμαρτύρονται για έλλειψη εργατικών χεριών, από την άλλη δεν προσλαμβάνουν εργαζόμενους με πολυετή πείρα που σήκωσαν κεφάλι, όπως η αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας μαζί με άλλους εργαζόμενους, που απαίτησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Θέλουν εργάτες δούλους να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι για ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα. 
Στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία της περιοχής  επικρατεί εργασιακή ζούγκλα! Δουλειά ήλιο με ήλιο, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα που αποσιωπούνται, εντατικοποίηση κλπ. Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, επιστροφές δώρων και επιδομάτων με την απειλή της απόλυσης,
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας, που το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν για όλους μας, αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να πάρουν θέση για τις τιμωρητικές, εκδικητικές εξαιρέσεις στις προσλήψεις των συνδικαλιστών. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η δημοκρατία σταματά στις πύλες των εργοστασίων. 
Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με το εμπάργκο, τις εξευτελιστικές τιμές, τις τεράστιες καταστροφές και την απληρωσιά. Εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους, μπαίνουν στην ουρά των ανέργων για να θησαυρίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι - επιχειρηματίες. Είναι αντιμέτωποι με την Κ.Α.Π. της Ε.Ε. που τους εξοντώνει.
Εργάτες – αγρότες δίνουμε μαζί τη μάχη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έκαναν αίτηση, χωρίς εξαιρέσεις
Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να τοποθετηθούν ανεμιστήρες - κλιματιστικά σε όλες τις επιχειρήσεις. Επαρκή διαλείμματα, αυξημένα τις μέρες του καύσωνα.
Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.
Υπογραφή ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ.
Πληρωμή όλων των ωρών υπερεργασίας και υπερωρίας, δώρων και επιδομάτων. 
Αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω του εμπάργκο.
Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τις παλιές και νέες καταστροφές.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν αξιοπρεπή εισόδημα στην αγροτιά.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ