Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μουσική γιορτή στο Ξηρολίβαδο με την Μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη

 

Το δημοφιλές συγκρότημα χάλκινων, η Μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη, βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ξηρολίβαδο πραγματοποιώντας μια όμορφη μουσική γιορτή.

Ο χώρος γέμισε από κόσμο από νωρίς για να απολαύσει παραδοσιακή μουσική από τους μοναδικούς ήχους του συγκροτήματος και οι χάλκινες μελωδίες ταξίδεψαν το κοινό στις μουσικές παραδόσεις κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ με την βοήθεια του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.

 

Mπάντα χάλκινων Φλώρινας Αδελφων Bαλκανη - βίντεο από Nana Karagiannidou 8/8/2019

 

Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ της Νανάς Καραγιαννίδου (Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ) στο facebook.

 

Λίγα λόγια για την Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη

Η μπάντα της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη είναι εδώ και πάνω από 30 χρόνια ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους αυτού του σημαντικού τμήματος της Ελληνικής μουσικής παράδοσης. 

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1960 από τον Τάσο Βαλκάνη,ο οποίος καταγόταν από το Εμπόριο Πτολεμαίδας του Ν.Κοζάνης, διευθυντή τότε της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και μουσικό της λαϊκής παράδοσης. Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Φλώρο Φλωρίδη, τον Χρήστο Νικολόπουλο με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει CD.Πάνω απ’ όλα έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις πάντα με ορμητήριο την Φλώρινα, από τις πόλεις και τα χωριά της Μακεδονίας μέχρι την Διαβαλκανική Συνάντηση της Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστραλία. Ο ήχος του συγκροτήματος και οι χοροί που παίζονται είναι μοναδικοί στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική και υπάρχουν κυρίως στη Δυτική πλευρά της Μακεδονίας. Η Μπάντα των αδερφών Βαλκάνη έχει κυκλοφορήσει 2CD.
Η Μπάντα της Φλώρινας αποτελείται από τους:
Βαλκάνης Λάζαρος:Κλαρίνο-Σαξόφωνο
Βαλκάνης Γεώργιος:Ακκορντεόν-Αρμόνιο
Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος: Τρομπέτα
Βαλκάνης Γ. Αναστάσιος:Τρομπέτα
Σαμαράς Αθανάσιος:Τύμπανα-Κρουστά
Κόντης Βαγγέλης:Ακκορντεόν-Αρμόνιο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ