Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μουσικό ταξίδι στους δρόμους της παράδοσης στους Γεωργιανούς με τους “Γιαγκινι” (βίντεο)

 

Παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στους Γεωργιανούς, στο πάρκο δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Σε δροσερό κλίμα, οι “Γιαγκίνι” πλημμύρισαν την κοινότητα από αγαπημένους ήχους και ακούσματα, το χειροκρότημα ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας νότες και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και κέφι.

Η βραδιά διοργανώθηκε από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε ο Γιώργος Σκιπητάρης.

Το μουσικό σχήμα αποτελούν οι: Παναγιώτης Τουρνάς, Δημήτρης Χρυσόπουλος, Νίκος Σιδηρόπουλος και Γιάννης Γκραίκος.

 

ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας - Γιαγκίνι - Γεωργιανοί 9/8/2019

 

Λίγα λόγια για τους “Γιαγκίνι”

Ο ορισμός της λέξης «γιαγκίνι» περιγράφεται ως η πυρκαγιά, η φούντωση, το ερωτικό πάθος. Αυτή η ακριβώς η λέξη μπόρεσε να περιγράψει το έντονο πάθος και τη φλόγα αυτών των νέων μουσικών που ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βάλουν φωτιά στα παραδοσιακά γλέντια του τόπου. Από πολύ μικρή ηλικία γαλουχηθήκαν στα παραδοσιακά πανηγύρια, ο καθένας τους σε διαφορετική περιοχή και έτσι ένωσαν τις εμπορίες τους από την Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία και την Ήπειρο ως την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με ένα μαγικό τρόπο που ενώνει και αναδεικνύει την ιδιαίτερη αξία της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας. Έκτοτε με έδρα την Βέροια και την Κατερίνη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας μουσικές παραδόσεις από τον Ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια κυρίως σε γαμήλια γλέντια, πανηγύρια φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική.

Το πρόγραμμα της περιοδείας 
10/8, 9.00μ.μ Σφηκιά
11/8 , 9.00μ.μ. Ασώματα
12/08, 9.00 μ.μ Τρίλοφος
13/08, 9.00μ.μ Καστανιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ