Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Δημήτρης Μαυρογιώργος: Δεν υφίσταται καμία απειλή προς τους εργαζόμενους

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τα οποία αφορούν την απαίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαυρογιώργου από επικουρικούς εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κινηθούν εναντίον του σε περίπτωση που δεν πληρωθούν, ο κ. Μαυρογιώργος, μίλησε στο Verianet, εξηγώντας τι έχει συμβεί.

Τονίζοντας αρχικά πως δεν υφίσταται καμία απειλή, είπε τα εξής: 

“Είναι λοιπό επικουρικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται – άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο – από τρία έως πέντε χρόνια στο νοσοκομείο. 

Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν κάνει χαρτιά για να μονιμοποιηθούν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Η διαδικασία της μονιμοποίησης ήταν να ολοκληρωθεί περίπου μέσα στον Μάϊο. Κι έτσι είχε εγγραφεί για την αποπληρωμή της συγκεκριμένης μισθοδοσίας στο συγκεκριμένο προσωπικό, κονδύλιο στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μέχρι και τον Μάϊο.

Λόγω της αποχώρησης κάποιων, τα χρήματα κόντευαν να μας φτάσουν μέχρι τον Αύγουστο – στο συγκεκριμένο κονδύλιο -.

Από τον Ιούνιο, είχα εξηγήσει στο προσωπικό αυτό ότι πιθανό να καθυστερήσει η πληρωμή τους τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο ώσπου να έρθει πρόσθετη πίστωση η οποία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της μισθοδοσίας τους, ώστε να ξέρουν ότι τελικά αν καθυστερήσει η πληρωμή τους, να μην τρέχουμε στα δικαστήρια. Το δέχτηκαν. Πέρασε το καλοκαίρι, και τώρα βλέπω ότι οι πιστώσεις στο συγκεκριμένο κονδύλιο φτάνουν για τον μισθό του προσωπικού μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Αφού τους εξήγησα ότι δεν τους διώχνω ούτε θέλω να φύγει κανένας, απλά πως δεν υπάρχουν τα λεφτά για να τους πληρώσω – θα πάρουν τα χρήματα τους μόλις έρθει η πίστωση -, τους είπα να μου κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα με τρέχουν στα δικαστήρια αν δεν πάρουν τα λεφτά της μισθοδοσίας τους την ώρα που πρέπει.

 

 

Δείτε το θέμα που δημοσιεύτηκε στο www.ethnos.gr ΕΔΩ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ