Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας - 5η Γιορτή Γης: Ένα μοναδικό πάντρεμα με την παράδοση και την ανάδειξη των Ημαθιώτικων καρπών (φωτό, βίντεο)

 

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε την Γιορτή Γης – μια γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός καθώς συνδυάζει την παράδοση με την ανάδειξη των ημαθιώτικων καρπών.

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου, ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας γέμισε από φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου..

Τα τραπέζια ήταν έτοιμα από νωρίς, στολισμένα με ημαθιώτικους καρπούς, όπως σταφύλια, ροδάκινα, κομπόστες, φρούτα της περιοχής και της εποχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορούς από τα τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, και ολοκληρώθηκε με απαγγελία από τον Λευτέρη Παμπουχίδη με αφορμή τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων. 

Τον συντονισμό έκαναν η Ηλιάννα Παμπουχίδου και ο Σάββας Τσιτλακίδης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κέφι και πολύ χορό, με Αλέξη Παρχαρίδη και Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τραγούδι, Παντελή Κυρκενίδη στη λύρα/αγγείο και Μιχάλη Σιώπη στο κλαρίνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εθελοντές του Συλλόγου προσέφεραν στον κόσμο διάφορα εδέσματα με κύριο συστατικό το ροδάκινο..

Από την βραδιά δεν έλειψαν και τα πυροτεχνήματα..

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας - 5η Γιορτή Γης 30/8/2019

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας - 5η Γιορτή Γης 30/8/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ