Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαν σήμερα – 9 Σεπτεμβρίου 1982 - Η Άννα Βερούλη κατακτά την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου στον ακοντισμό

 

Η Άννα Βερούλη κατακτά την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου της Αθήνας, με βολή στα 70,02 μ. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1934. Στο ίδιο αγώνισμα, η Σοφία Σακοράφα κατατάσσεται τρίτη.

Η βολή της Αννας Βερούλη στα 70.02 μέτρα, έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Εφερε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο για Ελληνίδα στη διοργάνωση με τη Σοφία Σακοράφα στην τρίτη θέση.

Το 1982 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι, σε ηλικία 25 ετών πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση στα 65,72 μέτρα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 36 της.

Το 1983 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, πιάστηκε με την απαγορευμένη ουσία νανδρολόνη και αποκλείστηκε.

Η Αννα Βερούλη συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς του 1988 και του 1992, οπότε και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Στο νομό Καβάλας από όπου και κατάγεται, υπάρχει το «Βερούλειο» στάδιο.

Διακρίσεις έχει αποσπάσει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου (7 χρυσά μετάλλια), στους Βαλκανικούς αγώνες (3 χρυσά και 1 ασημένιο) και τους Μεσογειακούς (2 χρυσά και 1 ασημένιο).

Πηγή: tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ