Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ζητάει συγγνώμη ο κ. Χατζηευστρατίου: «Προφανώς είχα λανθασμένη πληροφόρηση»

 

Δημόσια συγγνώμη μέσω του τύπου ζητάει ο πολιτικός μηχανικός, Νίκος Χατζηευστρατίου για ένα δημοσίευμα του 2013 το οποίο υπήρξε αφορμή για δικαστική δίωξη εναντίον του και όχι μόνο.

Το δημοσίευμα ήταν ένα σχόλιο που δημοσίευσε στο προσωπικό του blog το οποίο και αναδημοσιεύτηκε

Τι ανέφερε το δημοσίευμα:

Γέφυρα Κούσιου: Ποιοι και πόσα – Του Νίκου Χατζηευστρατίου

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της τότε δημάρχου κ. Ουσουλτζόγλου και την άμεση προσφυγή της στη δικαιοσύνη, με συνέπεια παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014 να εξελιχθούν «δύσκολες» καταστάσεις.

Ο συντάκτης του κειμένου αναζητείτο στα πλαίσια του αυτοφώρου με το ενδεχόμενο – και την πρόθεση – να κάνει πρωτοχρονιά στο…κρατητήριο…

Τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στην τακτική διαδικασία ως προς το ποινικό μέρος.  

Για την πρόταση:«Τα πήραν λοιπόν και αυτό είναι βέβαιο. Το θέμα είναι ποιοι και πόσα» δήλωσαν ως συκοφαντούμενοι οι κ.κ. Ουσουλτζόγλου, Λαζαρίδης, Χατζηαθανασίου και Τσιλογιάννης και προτεινόμενο μάρτυρα κατηγορίας τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιατζίδη.

Παράλληλα ασκήθηκε και αγωγή διεκδίκησης αποζημίωσης τόσο από τον συντάκτη του κειμένου, όσο και από το Verianet που δημοσίευσε το κείμενο ως προσωπική άποψη του κ. Χατζηευστρατίου.

Στην εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης, αν και ο κ. Χατζηευστρατίου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν εννοεί με την συγκεκριμένη πρόταση τους τέσσερις μηνυτές, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής η δικαστική απόφαση ήταν ανάλογη, επιβάλλοντας ποινή στον συντάκτη, αλλά και στο δημοσιογράφο για τη δημοσίευση του κειμένου!!!

Κατά την εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τρεις εκ των μηνυτών και ο κατηγορούμενος ο οποίος έδωσε εξηγήσεις οι οποίες κρίθηκαν επαρκείς από τους μηνυτές οι οποίοι απέσυραν τη δικαστική δίωξη.

Σε συνέχεια αυτού ο κ. Χατζηευστρατίου απέστειλε δημόσια δήλωση συγγνώμης η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βέροια» στο φύλλο της 23ης Σεπτεμβρίου.

Αναφέρει η δήλωση:

 ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Με δεδομένο το γεγονός ότι το έργο της Γέφυρας Κούσιου του Δήμου Βεροίας διαπίστωσα ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς, μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις
Με δεδομένο επίσης ότι εξ ολοκλήρου κατασκευάζεται με τα χρήματα της δωρεάς Αφων Κούσιου,

ΑΝΑΣΚΞΕΥΑΖΩ

Τις κατηγορίες που δημόσια εκτόξευσα κατά της Διαχειριστικής Επιτροπής , του ΓΓ του Δήμου, του Αντιδημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων της Βέροιας και της τότε Δημάρχου

ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Που με τα δημοσιευμένο κείμενό μου υπονοούσα κακοδιαχείριση κλπ. Προφανώς είχα λανθασμένη πληροφόρηση και σίγουρα δεν αποσκοπούσα στη σπίλωση και διασυρμό των ανθρώπων.
Προφανώς είχα λανθασμένη πληροφόρηση

Το Verianet προ έξη ετών δημοσίευσε το επίδικο κείμενο το οποίο εξέφραζε προσωπικές απόψεις του συντάκτη του. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, παραθέτουμε τις εξελίξεις που υπάρχουν επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ