Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΕΦΑ Ημαθίας: Βασιλικά συμπόσια, Αυτοκρατορικές γιορτές, στρατιωτικές απολαύσεις - Ημερίδα με θέμα την απολαυστική πλευρά της ζωής στη Μακεδονία, διαχρονικά (βίντεο)

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έναν καταξιωμένο θεσμό που στοχεύει στην προβολή και ενίσχυση της κοινής μας ευρωπαϊκής παράδοσης. Ο φετινός θεματικός άξονας αφορά στην καλλιτεχνική έκφραση, την αναψυχή και τη διαχείριση του χρόνου που υπερβαίνει τις άμεσες, καθημερινές μας ανάγκες και επικεντρώνεται στην ενίσχυση του κοινωνικού βίου και στη δημιουργία κάθε είδους τέχνης που κάνει την ζωή μας πιο όμορφη και απολαυστική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας διοργάνωσε για το ευρύ κοινό ημερίδα με θέμα τα Βασιλικά Συμπόσια, τις Αυτοκρατορικές Γιορτές και τις Στρατιωτικές Απολαύσεις. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών το απόγευμα του Σαββάτου και περιελάμβανε τέσσερις ομιλίες.

 

Γιώργος Λιόλιος, Δικηγόρος – Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου των Αιγών και του δικτύου των Μουσείων της Ημαθίας με θέμα “«Dans la jolie ville de Verria»: Η καθημερινότητα των Γάλλων στρατιωτών στην Βέροια του Μεγάλου Πολέμου.”

Μαρία Χειμωνοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της ΕΦΑ Ημαθίας με θέμα τις Βυζαντινές διασκεδάσεις.

Ιωάννης Γραικός, Αρχαιολόγος με θέμα “Άρτος και θεάματα στην Ρωμαϊκή Βέροια” και 

Αγγελική Κοτταρίδη, Διευθύντρια ΕΦΑ Ημαθίας με θέμα ““Βασιλικός πότος”. Το μακεδονικό συμπόσιο από τα παλάτια των Αιγών στα Βασίλεια της Οικουμένης!”

 

ΕΦΑ Ημαθίας - Μουσείο Αιγών - Ημερίδα Γ. Λιόλιος Μ. Χειμωνοπούλου Γ. Γραικός 28/9/2019

 

ΕΦΑ Ημαθίας - Μουσείο Αιγών - Ημερίδα Αγγελική Κοτταρίδη 28/9/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ