Υπόθεση Άλεξ: Αναβλήθηκε η δίκη για παραμέληση ανηλίκων

466Αναβλήθηκε για τις 21 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την κατηγορία παραμέλησης των ανηλίκων των γονέων των πέντε ανηλίκων που καταδικάστηκαν στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ από τη Βέροια.
Το Β΄ πολυμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας των ανήλικων Ελληνόπουλων για αναβολή, καθώς ο δικηγόρος της, Κώστας Γιοβανόπουλος συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει οι δικηγόροι, κάτι που δηλώθηκε γραπτά στο δικαστήριο.
Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής εκφράστηκαν αντιρρήσεις ως προς το σκέλος του κινδύνου παραγραφής, καθώς στις 3 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται  πέντε χρόνια από την τέλεση του αδικήματος.
Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η προθεσμία εκδίκασης της υπόθεσης παρατείνεται για άλλα τρία χρόνια από την ημερομηνία κλήτευσης των εμπλεκομένων.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν η μητέρα και ο πατριός του Άλεξ, Νατέλα Ιτσουαίντζε και Δημήτρης Σιαίνης, αντίστοιχα.
Από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι γονείς του Βορειοηπειρώτη.

Για την υπόθεση προτάθηκαν να καταθέσουν μια σειρά από μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος της, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, δήλωσε ασθένεια της κ. Νικολούλη.

Άλλοι μάρτυρες είναι πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

466


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ