Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ Ημαθίας: “Να γίνουν προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες” (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΛΜΕ Ημαθίας στην οποία παραβρέθηκαν από πλευράς του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Τάσος Παντζαρτζίδης ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής και τα μέλη του Δ.Σ. Αλέκος Μόσχος, Μαρία Συμεωνίδου, Θόδωρος Κακαγιάννης, Μιχάλης Γιαλουζής και Στέλλα Τσούλιου. 

Ο κ. Παντζαρτζίδης στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει την επέμβαση της Τουρκίας στα εδάφη της Συρίας. 

Το κύριο ζήτημα που αφορούσε η συνέντευξη τύπου ήταν αυτό των αναπληρωτών και η “διαχείριση” που γίνεται από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

Όπως είπε, στην Ημαθία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 55 κενά, τα οποία κατανέμονται 41 στη Γενική Εκπαίδευση και 14 στην ειδική αγωγή ενώ τα κενά πανελλαδικά φτάνουν τις 2.500.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε αφορά τη μοριοδότηση η οποία με τη σύνδεση της με τον αριθμό των μαθητών, αλλάζει εντελώς τους όρους λειτουργίας των τμημάτων.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά την ειδική αγωγή όπου, όπως τόνισε ο κ. Πανταζαρτζίδης, οι διαδικασίες είναι πολύ αργές, δεν έγινε κατανομή θέσεων, και οι 4.500 εξαγγελθείσες προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό.

“Ζητάμε προσλήψεις σύμφωνα με τις εργατικές ανάγκες” τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Ο κ. Παντζαρτζίδης υπογράμμισε κατ' επανάληψη ότι η κάλυψη των κενών με αναπληρωτές είναι κάτι το οποίο δημιουργεί προβλήματα τόσο στους ίδιους, όσο και στους μαθητές.

Πάγια θέση είναι η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, και η δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση με αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

“Μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια” είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, “ενώ ήδη έχουμε χάσει από δυο μισθούς και ζητάμε αυξήσεις, 13ο και 14ο μισθό.” “Δυστυχώς”, είπε ο κ. Παντζαρτζίδης “όλα γίνονται για λογιστικούς λόγους και το ίδιο ισχύει τόσο στην ενισχυτική διδασκαλία που πρέπει να αρχίσει άμεσα όσο και στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα.”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας το οποίο μεταφέρθηκε στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί γιατί είναι κυριολεκτικά γιαπί.

Υπογραμμίζεται ότι στα 55 κενά που είναι καταγεγραμμένα στα σχολεία της Ημαθίας, δεν περιλαμβάνονται τα κενά στο Μουσικό Σχολείο που αγγίζουν τις 280 διδακτικές ώρες, και αφορούν ειδικότητες.

 

Βέροια - συνέντευξη τύπου ΕΛΜΕ Ν. Ημαθίας 21/10/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ