Οι Έλληνες της Ιορδανίας στα "Πέριξ"

 


O Σύλλογος Ελλήνων Ιορδανίας που ιδρύθηκε το 1980 στο Αμμάν κατάφερε με τις δράσεις του να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα στη Μέση Ανατολή. Με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, χορών, αλλά και τη διατήρηση ηθών και εθίμων, η φλόγα της Ελλάδας παραμένει ζωντανή στους Έλληνες της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μένουν χωρίς δάσκαλο περίπου εκατό παιδιά Ελλήνων στο Αμμάν της Ιορδανίας , τα οποία περιμένουν πως και πως να ξαναρχίσουν να μαθαίνουν τη γλώσσα των παππούδων τους.

Οι Ελληνίδες που ζουν στην Ιορδανία τονίζουν, ότι εκεί βρήκαν τη δεύτερη πατρίδα τους, ενώ οι Ιορδανοί που σπούδασαν στην Ελλάδα και παντρεύτηκαν Ελληνίδες, υποστηρίζουν ότι αν δεν ήταν Ιορδανοί θα ήθελαν να είναι Έλληνες.

Ρεπορτάζ: Βιβή Ανδρίτσου

Κάμερα: Σάκης Σώνης

Μοντάζ: Δέσποινα Χαριτοπούλου

Μιλούν: Βασιλική Κουκουλεκίδου Ηaddad (Ελληνίδα Ιορδανίας), Καλλιόπη Δέλιου (Ελληνίδα Ιορδανίας), Ζωή Παπαδάκη (Ελληνίδα Ιορδανίας), Θάλεια Γερογιάννη (Ελληνίδα Ιορδανίας), Βασιλική Κουκουλεκίδου Ηaddad (Ελληνίδα Ιορδανίας), Καλλιόπη Δέλιου (Ελληνίδα Ιορδανίας), Σάλεμ Αλχοζμπαν (Ιορδανός Στρατιωτικός Γιατρός), Μιχάλης Χαλεσέν (Ιορδανός Πολιτικός Μηχανικός)


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ