Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: Δωρεάν προληπτική εξέταση του δείκτη CA 15-3 για τον καρκίνο του μαστού από τα μικροβιολογικά εργαστήρια Bioanalysis

 

Μετά το έντονο ενδιαφέρον για την εξέταση από τους ασθενείς και φίλους μας δίνουμε παράταση της Kαμπάνιας <> δωρεάν προληπτικής εξέτασης του δείκτη CA 15-3 για τον καρκίνο του μαστού από τα μικροβιολογικά εργαστήρια Bioanalysi μέχρι και 8 Νοεμβρίου

Η καμπάνια FOR HER έχει στόχο μέσω της δωρεάν προληπτικής εξέτασης του καρκινικού δείκτη για τον μαστό CA 15-3 να ευαισθητοποιήσει τη φίλη, τη μητέρα, την κόρη και τη σύζυγο για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και να εμπνεύσει τις γυναίκες που αγαπάνε τη ζωή.

<<Η μέτρηση του καρκινικού αντιγόνου Ca 15-3 στον ορό χρησιμοποιείται για την διαχείριση ασθενών με καρκίνο του μαστού σε συνδυασμό με κλινικές πληροφορίες και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις. Επειδή τα επίπεδα του Ca 15-3 μπορεί να μην είναι αυξημένα στα αρχικά στάδια της κακοήθειας του μαστού, η εξέταση δεν είναι χρήσιμη ως δοκιμασία διαλογής στο γενικό πληθυσμό (screening test).

Οι καρκινικοί δείκτες είναι ουσίες που παράγονται από κύτταρα του σώματος ως απάντηση στην παρουσία νεοπλασιών. Το καρκινικό αντιγόνο 15-3 (Ca 15-3) είναι μία γλυκοπρωτεΐνη που έχει βρεθεί σε καλοήθη και κακοήθη νοσήματα του μαστού, καθώς και σε καρκίνο του μαστού με μεταστάσεις στο ήπαρ ή τα οστά. Ο έλεγχος για το Ca 15-3 είναι χρήσιμος στη διάγνωση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού καθώς και για την παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ασθενών στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αποτελούν την σημαντικότερη παράμετρο για τη διάγνωση και την παρακολούθηση όλων των παθολογικών καταστάσεων. Το 70-80% των διαγνωστικών αποφάσεων βασίζεται στις εργαστηριακές εξετάσεις. Η ορθή ερμηνεία των εργαστηριακών αποτελεσμάτων επιτρέπει στον γιατρό να διακρίνει την "υγεία" από τη "νόσο".

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως το αριθμητικό αποτέλεσμα μιας μεμονωμένης ανάλυσης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πρέπει να ερμηνεύονται σε σχέση με το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό, τα κλινικά ευρήματα και τα αποτελέσματα άλλων εργαστηριακών εξετάσεων και πληροφοριών. Ο προσωπικός σας γιατρός μπορεί να εξηγήσει τη σημασία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων σας.>>

Για να είναι κάθε φίλη, μητέρα, σύζυγος, κόρη δίπλα στους αγαπημένους της και να τους φροντίζει , είναι σημαντικό να φροντίζει και η ίδια τον εαυτό της. Να προγραμματίζει κάθε χρόνο τις εξετάσεις της, να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και να απολαμβάνει τα οφέλη της σωματικής άσκησης.

 

Bioanalysis net

Στέλλα Ι.Αραμπατζή MD, MSc
Ιατρός Βιοπαθολόγος-Μικροβιολόγος
Υποψήφιος Διδάκτορας Α.Π.Θ
Μ.Δ.Σ «Βιολογική Ανθρωπολογία: Υγεία, Νόσος και Φυσική Επιλογή» Α.Π.Θ
Μ.Δ.Σ <<Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογία>> Α.Π.Θ
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΛΩΖΑΝΗ
GHUV/Centre Hospitalier Universitaire Vaudois, Lausanne

Ιατρείο Νάουσας
Β Πάροδος Ζαφειράκη 5
233202080

Ιατρείο Αγγελοχωρίου
Λεωφ Ειρήνης (εναντι φαρμακείου Κωστίκα)
τηλεφωνο επικ 2332047538
s.arampatzi@yahoo.gr
κιν 694894801

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ