Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Διαμαρτυρία - Κατάληψη 2ου ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας

 

Διαμαρτυρία - Κατάληψη

Σήμερα, 1 Νοεμβρίου 2019, το 15μελές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους συμμαθητές προβαίνει σε διαμαρτυρία (κατάληψη) με βασικά αιτήματα την κάλυψη της θέσης του καθηγητή κοινωνιολογίας αλλά και την άμεση αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κτήριο του σχολείου. 

Συγκεκριμένα, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του σχολείου μας αλλά και πολλών άλλων δε διδάσκονται το μάθημα της κοινωνιολογίας όπου εξετάζονται πανελλαδικώς, με αποτέλεσμα η ελληνική εκπαίδευση να οδηγεί τους μαθητές στην παραπαιδεία άμεσα, κάτι που δεν ευνοεί την οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών.

Ακόμη, έπειτα από «επισκευή» του δαπέδου του γυμναστηρίου, μια αρκετά δαπανηρή επιδιόρθωση, αποδεικνύεται πως ο χώρος δεν ενδείκνυται για την εκγύμναση των μαθητών και αθλητών. Συνεπώς, κατά την διάρκεια του σχολικού έτους όπου οι καιρικές συνθήκες δε θα ευνοούν, οι μαθητές θα στερούνται το μάθημά της γυμναστικής. Επίσης, τον χώρο του γυμναστηρίου τον χρησιμοποιούν και οι σύλλογοι μπάσκετ, τους οποίους καλούμε να μας συμμεριστούν. 

Καλούμε λοιπόν σαν μαθητές την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα.Μαυρίδου Αναστασία και τον Δήμαρχο του Δήμου Αλεξάνδρειας, κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, να αναγνωρίσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές που φοιτούν στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης και να δώσουν άμεσα κάποια λύση ώστε να κυλήσει ομαλά το υπόλοιπο του σχολικού έτους.

Η (δωρεάν) εκπαίδευση αποτελεί απαράμιλλο δικαίωμα μας και είναι καθήκον μας να το διεκδικήσουμε πλήρως. Και θα το κάνουμε.

 

Εκ μέρους του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας,

Ο πρόεδρος του 15μελούς,

Θεοφρονίδης Στέφανος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ