Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα "Μάσκες" στον εκθεσιακό χώρο του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον μόνιμο πλέον εκθεσιακό χώρο, στη Μελίκη, μια ακόμη δράση του Συλλόγου των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη-Κέντρου Έρευνας Μάσκας.

Πρόκειται για μία συνέργεια του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης και του Εθνογραφικού μας Κέντρου με αφορμή την έκδοση από το ΛΕΜΜ-Θ του λευκώματος Μάσκες από την ομώνυμη συλλογή.

Οι καθηγητές Βασίλης Νιτσιάκος και Ελευθερία Δέλτσου, ο γραφίστας και φωτογράφος Δημήτρης Λουζικιώτης, ο Γιάννης Μοσχόπουλος και ο Γιώργης Μελίκης αναφέρθηκαν με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο στη σημασία της Συλλογής και την θέση τους στην κοινωνική ανθρωπολογία.

Οι δεκάδες Φίλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και η παρουσία δυο πολυπληθών ομάδων από Πάτρα και Λαμία δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα και στους τρεις ορόφους του Κέντρου, αλλά και στην αυλή.

Η ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση του λευκώματος έδωσαν το επίπεδο και την ποιότητα σε θέματα και αναζητήσεις της Λαογραφίας και της Έρευνας στο πεδίο του λαϊκού μας πολιτισμού.

Το Δ,Σ του Συλλόγου των Φίλων ετοιμάζει την επόμενη ενδιαφέρουσα -βαλκανική αυτή τη φορά- συνεργασία-εκδήλωση για τις 5 Ιανουαρίου. Μια συνέργεια με τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Σόφιας και του Εθνογραφικού μας Κέντρου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ