Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Αγρότες καλούν Βορίδη – Ανοιχτή σύσκεψη με τα προβλήματα «επί τάπητος» ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (βίντεο)

 

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη αγροτικοί σύλλογοι από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βέροια, εκπρόσωποι αγροτικών από τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία υπογράμμισαν ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι στο χώρο της αγροτιάς.

Οι απελπιστικά  χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω τριπλάσιων τιμών – σε σχέση με τη μέση τιμή της Ευρώπης – σε καύσιμα και αγροεφόδια, διαμορφώνουν μια κατάσταση ζοφερή για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Στα προβλήματα παραγωγής και διάθεσης προστίθενται αυτά της ασφάλισης των προϊόντων με τη γνωστή, προβληματική λειτουργία του ελλειμματικού ΕΛΓΑ

Όπως είπε η Διαμάντω Κρητικού από το Αμύνταιο, «δε φταίμε εμείς που είναι ελλειμματικός ο ΕΛΓΑ, ούτε θα απολογηθούμε εμείς γι’ αυτό, ούτε επιβάλαμε εμείς το εμπάργκο του οποίου όμως πληρώνουμε τις συνέπειες, χωρίς να νοιάζεται κανείς»!!!

«Θέλουμε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο», είπε χαρακτηριστικά ο Ρίζος Μαρούδας από τη Λάρισα, τονίζοντας ότι «πουλάμε σε χαμηλότερες τιμές απ’ ότι πριν 30 χρόνια την ίδια στιγμή που οι τιμές καυσίμων και αγροεφοδίων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη»!!!

«Ότι κερδίσαμε μέχρι τώρα, το κερδίσαμε με αγώνα», υπογράμμισε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους παρισταμένους και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, τονίζοντας ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.

Ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από κατακτήσεις του κλάδου μέσα από αγώνες στους δρόμους και στα μπλόκα.

Τοποθετήσεις έκαναν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από τον «Μαρίνο Αντύπα» Νάουσας, την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, την Πέλλα, όπως και αγρότες – παραγωγοί από την περιοχή του Ρουμλουκιού σχετικά με προβλήματα στην παραγωγή ακτινιδίων.

Ομόφωνα έγινε δεκτή από τη σύσκεψη η πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη σε μια ανοιχτή σύσκεψη όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα «επι τάπητος» και θα δοθούν απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης παρέστη πριν λίγες μέρες σε κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας. Εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου κατόρθωσαν να τον συναντήσουν για λίγο και του επέδωσαν κείμενο με τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σε λίγο, βίντεο με εκτενή αποσπάσματα από τη σύσκεψη

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

Φωτο - αρχείο: Σοφία Βέϊου
 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ