Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Στα άκρα η ρήξη Εργατικού Κέντρου με το Σωματείο Συνταξιούχων

 

Σε καταγγελίες ότι πήγαν να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, αλλά βρήκαν το Εργατικό Κέντρο κλειστό, έκαναν η πρόεδρος και μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ημαθίας.

Η γενική συνέλευση έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες από τον διοργανωτή – σωματείο, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω… έλλειψης χώρου.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Βέροιας λέει ότι ήταν γνωστό στο Σωματείο Συνταξιούχων η αδυναμία πραγματοποίησης της συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας δεν είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και απλώς φιλοξενείται εκεί.

Μάλιστα υπήρξε ενημέρωση του Σωματείου να εκκενώσει το χώρο που καταλαμβάνει μέσα στο Εργατικό Κέντρο και να αναζητήσει «στέγη» αλλού.

Σε συνέχεια αυτών, το Εργατικό Κέντρο Βέροιας αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, όπως είχε αναγγείλει το Σωματείο Συνταξιούχων.

Το πρωί της Τρίτης το ΔΣ και μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων, μαζί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας πήγαν στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης, αλλά βρήκαν την κεντρική είσοδο κλειδωμένη.

Μετά από αυτό, προχώρησαν σε καταγγελία του γεγονότος. 

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας είχε προαναγγείλει ότι θα διεξαχθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας όπου φιλοξενούνται και τα γραφεία του σωματείου, παρόλα αυτά σήμερα το πρωί η πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας ήταν κλειστή και χωρίς να είναι κανείς μέσα σε αυτό.

Η γενική συνέλευση του σωματείου μεταφέρθηκε και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «Εληάς» όπου αναπτύχθηκε συζήτηση και προβληματισμός για το ασφαλιστικό, παρουσία και του γ.γ. της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ  Π. Πάλμου.

Η κίνηση να είναι κλειστό το Εργατικό Κέντρο Βέροιας αποτελεί απαράδεκτη πράξη της ηγεσίας του. Δηλώνει ότι θέλουν ένα Εργατικό Κέντρο άδειο χωρίς ζωή.

Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι της Βέροια δε πρέπει να αποδεχτούν ότι το Εργατικό Κέντρο έχει μετατραπεί σε κλειστό «μαγαζί» της παρέας του προέδρου του. 

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας θα συνεχίσει τις προσπάθειες τα σωματεία να αποκτήσουν ζωή, να γεμίσει και το Εργατικό Κέντρο από συζητήσεις και διεργασίες του εργατικού κινήματος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ