Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: “Τρούλος” χωρίς “κέρατα“ - Βροντερό “όχι” στις ανεμογεννήτριες (βίντεο)

 

Εκφράζοντας με διαφορετικούς τρόπους αλλά στην ίδια πάντα κατεύθυνση η Νάουσα διατύπωσε την κατηγορηματική αντίθεσή της να μετατραπεί η “εκείθεν” του Βερμίου περιοχή σε κορυφογραμμή διάσπαρτη από ανεμογεννήτριες.

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανής ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτες – ήταν αντίθετη με την προοπτική να μετατραπεί η κορυφογραμμή του Βερμίου και η “γείτονα” προς τα 3-5 πηγάδια περιοχή σε χώρο του πάρκου της θεωρούμενης “αθώας” αιολικής ενέργειας.

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε απουσία του Δημάρχου Νάουσας λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε, άρχισε με τοποθέτηση της Βουλευτού κ. Φρόσως Καρασαρλίδου.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας εμφανίστηκε στη συνεδρίαση παρακάμπτοντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και με εισήγηση του πρότεινε προς το σώμα να αποφασίσει σε μια καταρχήν αρνητική θέση στην προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση “Τρούλος” και ταυτόχρονη διοργάνωση ημερίδας η οποία θα είχε σκοπό να ενημερώσει αλλά ταυτόχρονα και να “οπλίσει” τον Δήμο Νάουσας στην κατεύθυνση αυτή.

Η εισήγηση του κ. Καρανικόλα έγινε καταρχάς δεκτή αλλά ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό η γενίκευση της συζήτης επί του θέματος κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση του δημοτικού συμβουλίου, των εκπροσώπων φορέων και των πολιτών που συμμετείχαν σε αυτή, να εκφράσουν την αντίθεση τους με την προοπτική να γίνει αιολικό πάρκο στην κορυφογραμμή του Βερμίου.

Όπως  τονίστηκε από ομιλητές, το ζήτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι κάτι το οποίο κινείται στο χώρο του “μύθου” καθώς οι λεγόμενες “ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” δεν είναι ούτε αθώες ούτε οικονομικά ελκυστικές.

Αντίθετα, η εφαρμογή τους απαιτεί συνέργεια με τις λεγόμενες “βρώμικες” μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, λιγνίτης), ενώ βρίσκεται σε σπαργανώδη μορφή το πεδίο της αποθήκευσης.

Στην πραγματικότητα όπως τονίστηκε εκείνο το οποίο καθιστά ελκυστικό το ζήτημα, είναι οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων, τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, και η εφαρμογή προγραμμάτων στα πλαίσια των οποίων ξεπερασμένες τεχνολογίες και τεχνολογικό στοκ θα εμφανιστούν ως πρωτοποριακή επένδυση.

Μετά από μια συνεδρίαση η οποία διήρκησε κάτι λιγότερο από 4 ώρες, κατα πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την καταρχή και κατηγορηματικά έκφραση αρνητικής θέσης στην προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση “Τρούλος” του Βερμίου στην περιοχη της Νάουσας.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Νάουσας θα προχωρησει σε πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε η τοπική κοινωνία μέσα από τους φορείς και τις συλλογικότητες να εκφράσει συνολικά την αντίθεση της στην προοπτική να γίνει η περιοχή΄του Βερμίου χώρος απόθεσης χιλιάδων τόνων μπετών ως υποδομή για την ανέγερση των γιγαντιαίων μηχανισμών ανεμογεννητριών.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Νάουσα: “Τρούλος” χωρίς “κέρατα“ - Βροντερό “όχι” στις ανεμογεννήτριες 14/11/2019

 

Νάουσα - Δημοτικό συμβούλιο - Αιολικό πάρκο 1ο μέρος 14/11/2019

 

Νάουσα - Δημοτικό συμβούλιο - Αιολικό πάρκο 2ο μέρος 14/11/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ