Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: “Το Παγκάκι” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

 

Η θεατρική παράσταση με τίτλο “Το παγκάκι” του Αλεξάντερ Γκέλμα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

“Το παγκάκι” κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού θέτοντας προβληματισμούς για τα πάθη των ανθρώπων κι έφερε στην επιφάνεια πληθώρα συναισθημάτων.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

 

Σκηνοθεσία – Διασκευή - Διαμόρφωση χώρου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

 

Παίζουν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

 

Η φωτογραφία από το προφιλ της Υπεύθυνης προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανάς Καραγιαννίδου στο fb.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ