Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Εκδήλωση τιμής από την Ι. Μεραρχία Πεζικού στο πλαίσιο εορτασμού της “Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων” (βίντεο)

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της “Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων”, η Ι. Μεραρχία Πεζικού, το βράδυ της Τετάρτης (20/11/2019), πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο “1919-2019: Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στην Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν”.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Χώρου Τεχνών και ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διοικητικού της Ι. Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Σάββα Κολοκούρη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια από την Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας με μαέστρο τον Ιορδάνη Κουτσιμανή (Από ξένο τόπο, Μια Σμυρνιά στο παραμύθι, Μήνυσέ μου να σου στείλω, Αλατσατιανή, Η Σμύρνη μάνα καίγεται, Έχε γειά πάντα γειά).

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ήταν η ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με θέμα: “1919-2019: Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στην Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν”.

Με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, η εκδήλωση έκλεισε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, με μαέστρο τον Βαλάντη Κυριακίδη. Ακούστηκαν τα τραγούδια (Στρατιωτική Οβερτούρα – Σύνθεση: Γ. Νίνος, San Francisco – Σύνθεση: Α.Ζαγορίδης, Santa Filomena – Σύνθεση Α. Ζαγορίδης, Αγία Κυριακή – Σύνθεση: Α. Ζαγορίδης, Άγιοι Θεόδωροι – Σύνθεση: Α. Ζαγορίδης, Μακεδονία Ξακουστή).

Τέλος, ο Διοικητής της Ι. Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Σάββας Κολοκούρης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στους μαέστρους των χορωδιών, στην Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου Ημαθίας Αναστασία Παυλίδου, και στον Δήμαρχο Βέροιας.

 

Βέροια - Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Εκδήλωση 1η Μεραρχία Πεζικού 20/11/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ