Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Έφη Αχτσιόγλου: “Η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι άνοιγμα στην κοινωνία” (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η πρώην Υπουργός στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνέντευξη τύπου τον συντονισμό είχε ο  γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπης Τάσος Κωστόπουλος και στο πάνελ με την κ. Αχτσιόγλου συμμετείχαν η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και το μέλος της πολιτικής γραμματείας Στέργιος Καλπάκης.

Στην αρχική  της  τοποθέτηση η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για “άνοιγμα στην κοινωνία” όπως είπε και αναφέρθηκε στις επιτυχίες του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την πολιτική της “εξαιρετικά αυταρχική και βαθιά οπισθοδρομική”. 

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου στο οποίο είχε την ευθύνη όπως και στο συνολικό κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατάσταση με άδεια ταμεία, εκτροχιασμένο το δημοσιονομικό πρόγραμμα, και τη χώρα στα μνημόνια και την παρέδωσε εκτός μνημονίων με 25 δις αποθεματικό στα δημόσια ταμεία. 

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα απαντώντας σε ερωτήσεις όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το ζήτημα των αγροτικών εισφορών και ασφαλίσεων, αλλά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν το Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας τη στάση της Ν.Δ. η οποίά άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης μετεκλογικά.

Η είδηση που βγήκε από τη συνέντευξη τύπου είναι ότι στις αρχές του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Ημαθία.

Βέροια ΣΥΡΙΖΑ - Εκδήλωση - Ανοιχτή συνέλευση - ομιλία Έφη Αχτσιογλου 22/11/2019

Βέροια ΣΥΡΙΖΑ - Εκδήλωση - Ανοιχτή συνέλευση - Φροσω Καρασαρλίδου 22/11/2019

Βέροια ΣΥΡΙΖΑ - Εκδήλωση - Ανοιχτή συνέλευση - Στέργιος Καλπάκης 22/11/2019

Βέροια ΣΥΡΙΖΑ - συνέντευξη τύπου -Έφη Αχτσιογλου 22/11/2019

 

Η ομιλία της Φρόσως Καρασαρλίδου:

 

Συντοπίτες και συντοπίτισσες,

Φίλες και φίλοι, 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 
 Η μαζική παρουσία σας στην σημερινή εκδήλωση με γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.  Χαρά, επειδή βλέπω στο κοινό γνώριμα πρόσωπα, παλιούς και νέους συντρόφους, αλλά και ανθρώπους με καθαρές πορείες και κοινωνικό αποτύπωμα. Αισιόδοξη, γιατί διαπιστώνω ότι το προσκλητήριο για δημοκρατική δράση και συνεργασία που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, βρίσκει μεγάλη απήχηση στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, στους νέους ανθρώπους της Ημαθίας.
  
Δεν χωρά καμία αμφιβολία. Το 32% των εκλογών της 7ης Ιούλη, έχει αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονική δύναμη του δημοκρατικού χώρου. Οι 1.800.000 συμπολίτες μας, που όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και     του νεοφιλελευθερισμού, που αντιστάθηκαν στην αισχρή προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μας φέρνουν όλους προ των ευθυνών μας. Είναι ΧΡΕΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει και να αντιστοιχηθεί με την εκλογική του βάση. Είναι ΧΡΕΟΣ μας, να εκφράσουμε, να εμπνεύσουμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, και μαζί τους να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, πριν η κυβέρνηση Μητσοτάκη , η κυβέρνηση των μεγάλων συμφερόντων, προκαλέσει ζημιά που δεν θα είναι αναστρέψιμη.
 
Για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για εμάς δεν υπάρχει ΑΛΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από αυτό του Ελληνικού λαού, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που πασχίζουν να βρουν την περπατησιά τους πάνω σε ένα εχθρικό έδαφος, που δημιούργησε η κρίση. Εκείνων των πολιτών που αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον της χώρας και της δημοκρατίας.
 
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το κόμμα είναι ανοιχτό. Ανοιχτό για όλους εκείνους, που αναζητούν γνήσια δημοκρατική έκφραση και επιθυμούν γόνιμη συλλογική δράση. Είναι η ώρα όμως που πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό. Να γίνει πιο ελκυστικό, ώστε να περάσουν τις ανοιχτές του πόρτες χιλιάδες νέα μέλη.
  
Προσωπικά, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι βέβαιη ότι τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα όσο και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προχωρούν γρήγορα για την ενδυνάμωση και αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιη, πως γίνονται όλες εκείνες, οι κινήσεις για μία γόνιμη  διεύρυνση και συμπόρευση με όλους τους πολίτες. Είτε αυτοί ανήκουν στην Αριστερά, είτε στην Κεντροαριστερά και στον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο. Υπάρχει χώρος για όλους. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πολιτικός χώρος, που μπορεί, να εκφράσει αποτελεσματικά τους δημοκρατικούς πολίτες. Ο νέος μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ και όχι το κόμμα-καρικατούρα που δρα ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. Που πάει σε ένα Συνέδριο με διορισμένους αντιπροσώπους. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να εκφράσει το δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη.
 Φίλες και φίλοι,

Η διεύρυνση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ευχολόγιο. Είναι μία επίπονη, αλλά επιμονή αναγκαία προσπάθεια  για να πετύχει. Για να υψώσει τείχος, μπροστά στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Δεξιάς, που ισοπεδώνει ότι καλό έχτισε ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση της Αριστεράς με θυσίες τα τελευταία 5 χρόνια.
   
Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.    Έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν το κομματικό κράτος, έχουν τα μαύρα λεφτά των μεγαλοεπιχειρηματιών με τους οποίους είναι σε συνεχή σφιχτό εναγκαλισμό. Γι’ αυτό και είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Γι’ αυτό και ο καθένας από μας και όλοι μαζί, θα βρούμε τρόπους να μην υποταχθούμε.
  
Είναι χρέος όλων μας, όλων των απλών, δημοκρατικών ανθρώπων να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αυλή του να αλώσουν τη χώρα.  Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, που έχουν το δικαίωμα να ζήσουν σε μία ελεύθερη πατρίδα σε μία πατρίδα. Σε μια πατρίδα, που πορεύεται με πρώτη αρχή, το Δίκαιο με το βλέμμα στον Άνθρωπο, οικονομικά  αυτάρκη και αυθύπαρκτη, μακριά από λογικές και πολιτικές που την οδήγησαν στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία και που εσχάτως επέστρεψαν και την απειλούν εκ νέου.

Φίλες και φίλοι,

 Η χώρα, η Μακεδονία, η Ημαθία έχει ανάγκη από γνήσια, πλουραλιστική και μαχητική εκπροσώπηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κάλεσμά του.

 Πάνε σχεδόν 4 μήνες από τότε που η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία και η πολιτική της πλήττει ανεπανόρθωτα τον τόπο μας. Η δική μας Εθνική αναπτυξιακή στρατηγική καθιστούσε τη Βόρεια Ελλάδα, την Μακεδονία, με σοβαρές θετικές προεκτάσεις και για την Ημαθία, κόμβο Εμπορίου- Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ακύρωσε όλα τα παραπάνω με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ :
 Ακύρωσε την σιδηροδρομική γραμμή  Εγνατίας.
 Ακύρωσε τους οδικούς άξονες που θα συνέδεαν τη χώρα με την Κεντρική Ευρώπη.
 Ακύρωση της σύνδεσης της χώρας με το Δρόμο του Μεταξιού.
 Ακύρωσε το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου. 

Και πιο ειδικά για την Ημαθία που είναι κατά βάση Αγροτικός Νομός με ιδιαίτερα δυναμικές καλλιέργειες, δεν απαντούν σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα.
 Δεν απαντούν στο αίτημα των  ροδακινοπαραγωγών για οικονομική ενίσχυση
 Δεν απαντούν στο αίτημα για αναδιοργάνωση των καλλιεργειών
Δεν απαντούν για την προκαταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ενώ αυτοί φροντίζουν για την ιδιωτικοποίηση του.
 
Ποτέ δεν είχαμε τόσες συναντήσεις, τόσες επισκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες, ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, χωρίς καμία δέσμευση.

 Η Ημαθία πρέπει να στείλει ένα μήνυμα. Μόνο αν οργανωθούμε, μόνο αν συνεργαστούμε μπορούμε να βάλουμε φρένο στην υποβάθμιση που μας επιφυλάσσουν.
  Σας καλώ να έρθετε μαζί μας, να ενταχθείτε στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι μαζί να αντισταθούμε, να υψώσουμε τις φωνές μας και να προστατέψουμε τον τόπο μας. Να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην εξουσία και μία και καλή να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το παλιό πολιτικό σύστημα που λυμαίνεται  στην χώρα.

  Προχωράμε μαζί, προχωράμε ενωμένοι, προχωράμε αποφασισμένοι για τον νέο μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν περισσεύει και η αρχή ΤΩΡΑ ξεκινάει.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι 
φίλες και φίλοι 
δημοκράτες και δημοκράτισσες
 Αγαπητοί νεολαίοι,

 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό κόμμα μαζί με το  μπλόκο της Πορτογαλίας
 Είναι το μέλλον και η ελπίδα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι ένα πολύ ισχυρό brand name στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
 Με την ένταξη των χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών στις οργανωμένες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ,  ιδιαίτερα των νέων, όπου είμαστε πρώτο κόμμα μπορούμε να τους νικήσουμε.
 Και σήμερα πιο δυνατοί και έμπειροι μπορούμε να τους τσακίσουμε σε αυτόν τον Δίκαιο αγώνα.
 Σας καλώ να τον κάνουμε μαζί και οργανωμένα για να είναι από τους πιο αποτελεσματικούς. 
Για τη δημοκρατία ρε γαμωτο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ