Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: «Γιατί δε βγήκε φωτογραφία;» - Άρχισε η δίκη της «ΚΑΠΑς»

 

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην και πρώην και νυν και υπηρεσιακοί συνέθεσαν το «πλήθος» των παραγόντων της «δίκης της ΚΑΠΑς» που άρχισε το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

Η δικονομική διαδικασία ξεκίνησε μεσημέρι και διακόπηκε για την επόμενη μέρα. Στο διάστημα αυτό επί του ακροατηρίου εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας, σηματοδοτώντας το «μέλλον» της υπόθεσης στην περίπτωση που κριθεί να εξετασθούν άπαντες οι προταθέντες μάρτυρες, οι οποίοι φτάνουν τους 17!!!

Δια τους μη «επαΐοντες» διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση που προαναγγέλθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την άκρως «ευαίσθητη» περίοδο, στις παρυφές των προεκλογικών ημερών και αναδείχθηκε ως «πεδίον δόξης λαμπρόν» για «σημαίες διαφάνειας»…

Κατηγορούμενος ο τέως πρόεδρος της ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, Παύλος Παυλίδης, επικεφαλής ψηφοδελτίου κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο και προσφεύγων στη δικαιοσύνη ό – μετά τον κ. Κορωνά – πρόεδρος της ΚΑΠΑ και νυν της ΔΕΥΑΒ, κ. Διαμάντης.

Το σκηνικό λίγο-πολύ γνωστό και αναμενόμενο, συνέχεια και συνέπεια όχι μόνο του θριαμβευτικού αποτελέσματος της επανεκλογής της παράταξης του Δημάρχου Βέροιας, αλλά κυρίως του «γονιδιακού μετασχηματισμού» των τοπικών πολιτικών πραγμάτων που συντελέστηκε κατά τη "μητρική εποχή", σε εφαρμογή του δόγματος «διχάζω, άρα υπάρχω»!!!!

Τα όσα διεμείφθησαν κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας επαξίως ανταγωνίζονται αθάνατες στιγμές του ασπρόμαυρου ελληνικού σινεμά.

Χαρακτηριστικό σημείο η «έγκλιση» κατά του κατηγορουμένου επειδή δεν … βγήκε φωτογραφία στα έργα που φέρεται ότι έφτιαξε…!!!

Ομολογουμένως η έδρα επέδειξε εξαιρετική υπομονή και «αντοχή» (πρόεδρος η κ. Καρακώστα) σε μια διαδικασία που διακόπηκε δυο φορές, η μία δια το «ειρήνη υμίν»…

Κατά τα άλλα η ατμόσφαιρα ήταν -  και θα παραμείνει – εμφανώς βαριά καθώς ακόμη και οι έχοντες στοιχειώδη κατανόηση των πραγμάτων, αντιλαμβάνονται ότι όλο αυτό το «γαϊτανάκι» που στήθηκε πάνω σε «χολερικές ντιρεκτίβες» από «επιστήμονες» του είδους και συνεχίζεται από άξιους "διαδόχους", δε μπορεί να συνεχίζει να διαπερνά μια μικρή κοινωνία, στο όνομα της «εξουσίας» και της μικροπολιτικής.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Βέροιας – ο οποίος σε άλλες δίκες έσπευδε ως μάρτυς – αλλά και πρόσωπα του στενού του πολιτικού περιβάλλοντος, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ