Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νάουσα: Η ΤΕΡΝΑ απομακρύνεται από τον “Τρούλο” - Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

 

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.

Ο σχετικά μικρός αριθμός των θεμάτων αλλά κυρίως το συνεναιτικό κλίμα που διέπει τις εργασίες του πολιτικού οργάνου του Δήμου Νάουσας, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν μια γόνιμη μεν, σύτομη δε σε χρονική διάρκεια συνεδρίαση. 

Στα προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας ενημέρωσε το σώμα για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την εορταστική περίοδο.

Αναφέρθηκε επίσης σε ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε σχετικά με τη διαδικασία ανάδειξης του συμπαραστάτη του δημότη, ενώ σχετικά με τους εντεταλμένους συμβούλους πρότεινε τον κ. Μυλωνά για θέματα πολιτισμού, τον κ. Τόσιο για θέματα πολιτικής προστασίας και τον κ. Τσέλιο για θέματα ψηφιακής υποστήριξης.

Όπως υπογράμμισε – και αυτό φαίνεται από την πρόταση – η πρόταση του ήταν στο πνεύμα της συνεργασίας.

Ως είδηση της συνεδρίασης μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση του κ. Καρανικόλα σε ερώτηση του κ. Κουτσογιάννη σχετικά με την προοπτική δημιουργίας αιολικού πάρκου στη θέση “Τρούλος”.

Ο κ. Κουτσογιάννης έθεσε ερώτημα σχετικά με τις εξελίξεις που ενδεχομένως υπάρχουν μετά την κατηγορηματική αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου η οποία εκφράστηκε σε ειδική συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο κ. Καρανικόλας, “φαίνεται” ότι η ΤΕΡΝΑ απομακρύνεται από αυτή την προοπτική.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως βήμα κατάκτησης της τοπικής κοινωνίας η οποία μέσα από το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την άποψη της και δικαιώνεται.

Από πλευράς ελάσσονος αντιπολίτευσης τόσο η κ. Ιωσηφίδου όσο και ο κ. Τσουκαλάς πέραν των άλλων θεμάτων τρέχουσας μορφής, έθεσαν ζήτημα σχετικά με τον ρόλο της αυτοδιοίκησης και των οργάνων της μέσα από το Νόμο του Κλεισθένη.

“Ο Κλεισθένης μετατρέπει το δημοτικό συμβούλιο σε διακοσμητικό όργανο”, είπε η κ. Ιωσηφίδου ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση κι άλλων μελών του συμβουλίου.

Μάλιστα ο κ. Τσουκαλάς είπε χαρακτηριστικά ότι ο Κλεισθένης καταντάει τους Δήμους σαν να είναι “αξιωματικοί χωρίς στρατό”.

Στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μετα από παρεμβάσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήσεις, ψηφίστηκαν ομόφωνα κατα πλειοψηφία οι σχετικές εισηγήσεις.

 

Νάουσα - Δημοτικό Συμβούλιο - θέματα ημερήσιας διάταξης 26/11/2019

 

Νάουσα - Δημοτικό Συμβούλιο - θέματα προ ημερήσιας διάταξης 26/11/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ