Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Είναι μια “άλλη” μέρα; - Γράφει ο Ευάγγελος Πάλλας

 

Ξύπνησες μια μέρα και βρήκες τον κόσμο αλλαγμένο. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν ποτέ τέλεια. Χρόνια τώρα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Ξύπνησες και βρήκες μια άλλη κατάσταση εγχώρια νεοφιλελεύθερη. Αλλά μήπως ονειρεύεσαι; Όχι.

3 μνημόνια...Τσαντισμένος, αγανακτισμένος, κυνηγημένος από τα ΜΑΤ, τα χημικά υψώθηκαν ως τον ουρανό, γυρνάς στο σπίτι κουρασμένος, απογοητευμένος, με μια σκέψη συντριβής και πάλι ξεσπάς την οργή σου με like, follow@post, σχολιάζεις, βλέπεις ειδήσεις και...

Επιτέλους ήρθε η ώρα για τις εκλογές...Σε είδαν να ψηφίζεις με λύσσα στο βλέμμα και το ψηφοδέλτιο στα δόντια. Το έριξες με μίσος στην κάλπη και πήγες σπίτι να περιμένεις τα αποτελέσματα. Έμεινες ξύπνιος μέχρι το πρωί, να περιμένεις ένα θαύμα, μια αλλαγή, μια ελπίδα αυτήν τη φορά, ίσως να καταφέρω κάτι, συλλογίστηκες. Κοιμήθηκες χωρίς σκέψεις, χωρίς τσαντίλα, αλλά χωρίς συναίσθημα...

Ξύπνησες σε μια άλλη χώρα...Σε μια κοινωνία εκφασιζόμενη που δεν φυτρώνουν μόνο καταφερτζήδες, αρκεί να δείτε στα ψηφοδέλτια των τελευταίων εκλογών.

Όλοι αυτοί αποτελούν τα ήδη ώριμα φρούτα ενός βαθύτατα απορρυθμισμένου περιβάλλοντος απροστάτευτου από θεσμούς και τελείως ακάλυπτου από κοινωνική παιδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι που αγριεύει η σιωπή, απέναντι στο οικονομικό - πολιτικό έγκλημα, στην κάλπικη αστική αξιοπρέπεια και στην ανοχή των κοινωνικών εγκλημάτων.

Αυτό είναι το πρόσωπο το λαμπρό της σύγχρονης αστικής κοινωνίας σιωπηλό, μουλωχτό, κουτοπόνηρο που σφραγίζει στόματα, απομονώνει πολίτες, διαχωρίζει άτομα, αμνησία στην ιστορία και αποστρέφει διαρκώς το φως από όλα τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησε η ίδια.

Πάντα είχε τα ΜΜΕ. Τώρα εισχωρεί στο μυαλό μας. Στη διαφήμιση που δεν έχει σημασία η ποιότητα του προϊόντος, παρά η αποδοχή της. Ο βομβαρδισμός των μηνυμάτων παραλύει τις αντιστάσεις.

Στην άλλη σε βομβαρδίζουν με την κατάπτυστη ειδησεογραφία (τάξη - ασφάλεια),(Εξάρχεια), (προσφυγικό). Και στις δύο περιπτώσεις σου πουλάει το δικό του προϊόν.

Οι μνήμες, οι γνώσεις, η ίδια η σκέψη, πρέπει να παραδοθούν στο φόβο και το δέλεαρ.

Γενικά σου δίνουν πάντα την ευκαιρία να συμμορφωθείς. Σε φοβίζουν σε απειλούν, σε εξοντώνουν. Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει τότε σε εξολοθρεύουν (οικονομικά - νομικά). Έχουν τρόπους να σε ελέγχουν.

Είμαστε σε μια κατάσταση ηρεμίας, αυτής πριν την καταιγίδα. Απέναντι σε ένα φιλελεύθερο σύστημα, πάνοπλο, νομικά, πολιτικά, ηθικά να τσακίσει όποιος αντισταθεί, όσοι και αν είναι.

Τα συστημικά ΜΜΕ, μπαίνουν σε κάθε σπίτι και σε κάθε εγκέφαλο κάθε μέρα, κάθε ώρα, παραμορφώνοντας την πραγματικότητα.

Τα τανκς λείπουν. Οι ερπύστριες έχουν αντικατασταθεί από το σήμα ειδήσεων των συστημικών ΜΜΕ. Τη θέση του στρατιώτη με το όπλο πήρε ο μεγαλοδημοσιογράφος, ο αναλυτής, ο “ειδικός” και οι διευθυντές ειδήσεων. Κατά τα άλλα τίποτα δεν άλλαξε. Οι εθνικόφρονες κάνουν την δουλειά τους, το “έθνος” τους κυριαρχεί παντού, ησυχία - τάξη και ασφάλεια.

Τα ίδια σε μια χώρα που κάνει φαύλους κύκλους και ποτέ δεν τους σπάει...

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ