Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: “Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν” (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί της Τετάρτης από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.

Στη συνέντευξη ήταν παρόν όλο το Δ.Σ. εκ μέρους του οποίου την αρχική τοποθέτηση έκανε η Πρόεδρος Βάσω Αθανασιάδου.

Στη συνέντευξη τύπου καταγγέλθηκε ονομαστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης για τα γεγονότα της 12ης Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα εκείνη είχε προγραμματιστεί στη Βέροια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων συνταξιούχων αλλά όταν πήγαν εκεί οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, βρήκαν την κεντρική είσοδο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κλειστή.

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας επικαλούμενος απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ζήτησε να φύγει απο το χώρο του Εργατικού Κέντρου όπου στεγάζεται το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.

Ο κ. Ταχματζίδης όταν ρωτήθηκε σχετικά τότε, είπε ότι το Σωματείο Συνταξιούχων δεν ανήκει καν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου.
 

Απαντώντας σήμερα, το Σωματείο Συνταξιούχων δια της προέδρου κ. Αθανασιάδου, είπε ότι όντως τα Σωματεία Συνταξιούχων δεν ανήκουν στη δύναμη των εργατικών κέντρων, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα ηθικό και όχι νομικό.

Σε όλη την Ελλάδα, είπε η κ. Αθανασιάδου, τα σωματεία συνταξιούχων στεγάζονται στα κατα τόπους εργατικά κέντρα, καθώς τα μέλη τους ήταν πρώην μέλη σωματείων εργατικών κέντρων ως εργαζόμενοι και συνέβαλαν στην λειτουργία τους.

Όπως είπε παρενθετικά ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Σούλης Ανδρεόπουλος, “Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”.

Όπως είπε “Πριν δυο χρόνια ως εργαζόμενος ήμουν μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Μετά από δυο χρόνια, ως συνταξιούχος, μου λένε ότι δεν έχω δικαίωμα στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας.”.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε η κ. Αθανασιάδου, ανάλογο περιστατικό συνέβη στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

 

Βλέπε σχετικό ρεπορτάζ: "Βέροια: Στα άκρα η ρήξη Εργατικού Κέντρου με το Σωματείο Συνταξιούχων"

 

Βέροια - Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ 27/11/2019

 

 

Η εισηγητική ομιλία από την Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων  ΙΚΑ Βέροιας Βασιλική Αθανασιάδου: 
 
 
Αρχικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν μικρότερη σε έκταση παράθεση των γεγονότων και μετά θα είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.   
 
Όπως γνωρίζετε στις 12 του Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένη – μάλιστα, είχε ανακοινωθεί με δημοσίευση στον τοπικό τύπο – η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας με θέμα την  ενημέρωση και οργάνωση της δράσης μας εναντία στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. Τα μελή του σωματείου μας – πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας – ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου. Μόνο που βρήκαμε την πόρτα  του Εργατικού Κέντρου  κλειστή.
 
Αυτή την περίοδο γίνονται  έντονες διεργασίες στο λαϊκό κίνημα Η συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ εδώ και χρόνια βάζει στον πάγο της εργατικές διεκδικήσεις και την οργάνωση των εργαζομένων και συνταξιούχων. Βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων. Έτσι και στην περιοχή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας που ανήκει στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να μας βγάλει από το γραφείο μας που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο. 
 
Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Βέροιας μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα διατύπωσε σε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας την ενόχλησή του και την πρόθεσή του να διακόψει την παραχώρηση του χώρου μέσα στο Ε.Κ. Βέροιας στο σωματείο μας.
 
Εδώ να σημειώσουμε ότι το Ε.Κ. Βέροιας δεν είναι ιδιοκτησία του οποιουδήποτε πρόεδρου του, αλλά είναι σπίτι των εργαζομένων οι οποίοι με τις εισφορές τους το συντηρούν. Οι συνταξιούχοι ως παλιοί εργαζόμενοι έχουν συμβάλει σ αυτό.
 
Αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον κ. Ταχματζίδη είναι η δράση του σωματείου μας. Είναι ο  διεκδικητικός χαρακτήρας που έχει και ο προσανατολισμός σε ταξική κατεύθυνση. Η συμπεριφορά του δεν είναι μεμονωμένη. Στην ιδία απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε και η διοίκηση του Ε.Κ. Καβάλας προς τα σωματεία συνταξιούχων της περιοχής, επικαλούμενη τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες. Φαίνεται πως υπάρχει κατεύθυνση από την εργατοπατερική ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να καταπνιγεί κάθε φωνή αντίστασης.
 
Ο κ. Ταχματζίδης μας είπε ότι υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. για να εγκαταλείψουμε τον χώρο. Παρότι έχουμε ζήτηση εδώ και καιρό  να μας δώσει την απόφαση του Δ.Σ., το αρνείται.
 
Ζητάμε  και από τα αλλά μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. να πάρουν θέση πάνω σ αυτό το θέμα.        Συναίνεσαν ή όχι στο να εκδιωχθεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας από τον φυσικό τους χώρο; 
 
Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση του αγώνα για το νέο ασφαλιστικό. Όπως κάνει εδώ και τόσα χρόνια πέρα από κάποιες ανούσιες ανακοινώσεις για τα «μάτια του κόσμου» έτσι και τώρα, με ευθύνη του πρόεδρου του, το Ε.Κ.Β. απουσιάζει από τους αγώνες, δεν οργανώνει τη δράση των σωματείων που είναι ενταγμένα στη δύναμη του μπροστά στη νέα επίθεση που δέχεται η Κοινωνική Ασφάλιση.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής μας να καταδικάσουν την αυταρχική και απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Ε.Κ.Β., να αγωνιστούν ώστε να αλλάξει η κατάσταση στο Ε.Κ.Β. και να γίνει το πραγματικό σπίτι των εργαζομένων, ανοιχτό στις δράσεις, στις εκδηλώσεις που θα προάγουν τα δικαία αιτήματα της εργατικής τάξης. Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα στο συλλαλητήριο στις 30 του Νοέμβρη, στις 11:00 π.μ. στο Ρολόι για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
 
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μονάχα οι συντάξεις. Είναι η υγεία, η πρόνοια, η ασφάλεια των παιδιών μας, η προστασία της μητρότητας, αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια.
 
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα και είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων τον προηγούμενο αιώνα. Ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα.  Για αυτό δικαίωμα εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
 
Σας ευχαριστώ. 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ