Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Η Βέροια, η Νάουσα και ο Μητσοτάκης

 

 

Το ‘ χει φαίνεται η «μοίρα» αυτού του συμβουλίου να βραχυκυκλώνει σε περίεργα μπερδέματα.

Στην προηγούμενη σύνθεσή του το σημείο αναφοράς ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη στηριζόμενη από το τότε κυβερνητικό κόμμα, αντιπολιτευόμενη παράταξη να έχει «απέναντι» ως συμπολιτευόμενο το υπεύθυνο τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος. Ουδείς εκ των ενδιαφερομένων είδε και άπαντες «καμώθηκαν» τον ανήξερο, στην αμίμητη εκείνη κατάσταση που ουσιαστικά ήταν το πρόπλασμα για το «ξεφούσκωμα των λάστιχων» στις Δημοτικές εκλογές.

Τώρα παρουσιάζει μια άλλη, συλλογική πλέον, σύνθεση με την «κεχρισμένη» μάλιστα «γαλάζια» παράταξη σε ρόλο συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης!!!

Πάντως ούτε αυτό, με την έννοια της «χρηστικότητας» δείχνει να είναι αποτελεσματικό στις κρίσιμες στιγμές, όπως αυτή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημαθία.

Λίγες μέρες νωρίτερα βρέθηκε στην Ημαθία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Τι κέρδισε ο τόπος από αυτές τις δύο επισκέψεις; Και κυρίως ποια ήταν η ατζέντα των θεμάτων που τέθηκαν στον πρωθυπουργό κατά την εδώ επίσκεψή του πριν 15 μέρες;

Αυτό το ερώτημα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρξε ατζέντα διότι δεν υπήρξε συνάντηση!!! Μάλιστα!!!

Ήρθε ο πρωθυπουργός της χώρας στη Βέροια (στο Δήμο Βέροιας ανήκει το Μετόχι) και ο Δήμαρχος Βέροιας δεν πήγε να τον συναντήσει διότι, όπως είπε «δεν καλέστηκε»!!

Να υποθέσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε το Δήμαρχο Νάουσας, αλλά αγνόησε τον δήμαρχο Βέροιας;

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καρανικόλας άρπαξε την ευκαιρία κυριολεκτικά «απ’ τα μαλλιά» καθώς σε μια συνάντηση «στο φτερό», πήρε για τα «3-5 Πηγάδια» την απόλυτη λύση!!!

Η συνάντηση δημάρχου Νάουσας και πρωθυπουργού έγινε στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας,  λίγα χιλιόμετρα από τη Βέροια, όπου όμως απουσίαζε ο δήμαρχος Βέροιας, ο οποίος, όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν πήγε επειδή δεν «καλέστηκε»!!!

Δηλαδή χρειάζεται πρόσκληση ένας δήμαρχος για να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν μάλιστα αυτός βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου του!!!

Κι αφού ο δήμαρχος Βέροιας «δεν καλέστηκε», δεν πήγε!!!

Όμως ο ενδεχομένως - απρόσκλητος και αυτός - δήμαρχος Νάουσας σηκώθηκε και ήρθε από τη Νάουσα στη Βέροια, πήρε ένα «πακέτο πολυτελείας» για το δήμο του και ουδείς ενδιαφέρθηκε για τον αν πήγε και συνάντησε τον πρωθυπουργό «άνευ προσκλήσεως»…

Μάλιστα η Νάουσα – και λόγω θεματικής, αφού αυτή αφορούσε την αμπελουργία – είχε και την τιμητική της στο Μετόχι, όπου έγινε η κεντρική συνάντηση. Αμπελουργοί, οινοπαραγωγοί, εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών μονάδων μίλησαν, τοποθετήθηκαν, έθεσαν ζητήματα και αιτήματα…

Η εκπροσώπηση της Βέροιας, πέραν των κομματικών στελεχών, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο περιορίστηκε σε κάποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία όμως ήταν εκεί με την κομματική ιδιότητα.

Έτσι ο Μητσοτάκης ήρθε στη Βέροια, ο Καρανικόλας πήρε το «πακέτο» για τα «3-5 πηγάδια» και η Βέροια πήρε τη…σκόνη, διότι ο δήμαρχος Βέροιας ούτε καν μπήκε στον κόπο να πάει να διεκδικήσει κάτι, επειδή «δεν καλέστηκε»…

Να υποθέσουμε ότι «καλέστηκε» και γι’ αυτό πήγε, στις διάφορες εκδηλώσεις – χορούς κυρίως – όπου υπάρχει πολύ καλή κουζίνα. Μάλιστα συμβαίνει να ανάλογες εκδηλώσεις να συρρέουν στο τραπέζι των επισήμων και πλήθος συμβούλων, κάποιοι από τους οποίους  διαγκωνίζονται για μια «καλή καρέκλα»….

Όμως αυτά περί «δεν πήγα επειδή δεν καλέστηκα», δεν ήταν τα μόνα «εύστοχα» που ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο.

Ένα συμβούλιο στο οποίο στη νέα του σύνθεση, η συμμετοχή των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου είναι ομολογουμένως περιορισμένη σε σχέση με άλλες εποχές.

Στο παρελθόν το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας κόσμησαν με την συμμετοχή τους χειρουργοί, παθολόγοι, καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι…

Ουδέποτε όμως – απ’ όσο θυμάμαι – υπήρξε οφθαλμίατρος δημοτικός σύμβουλος. Ειδικότητα η οποία κρίνεται απαραίτητη πλέον, μετά τα όσα ακούστηκαν ότι στην περίφημη δίκη της «ΚΑΠΑς» δεν πήγε να την παρακολουθήσει – και να κάνει ρεπορτάζ – κανένας δημοσιογράφος!!!

Η «άποψη» αυτή έχει δύο ερμηνείες… Αυτός που την διατύπωσε ή έχει πρόβλημα όρασης (εδώ κολλάει ότι χρειάζεται οφθαλμίατρος) ή εννοούσε ότι δεν πήγε να την παρακολουθήσει κανένας «δικός μας»… Από τους φίλα προσκείμενους έως σιτιζόμενα «τσιράκια»… Αν εννοεί το δεύτερο, όντως έτσι είναι… Δεν εμφανίστηκαν…  Αλλά ας ρωτήσει καλύτερα… Μήπως δεν εμφανίστηκαν «κατόπιν διαταγής άνωθεν»;

Βέβαια δεν ήταν τα μόνα «ωραία» που ακούστηκαν στην κατά τα άλλα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» το βράδυ της Δευτέρας.

Ακούστηκαν και «παράπονα»… Για τις περσινές επιλογές των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με το περίφημο καράβι…

«Ή πρέπει να ξοδέψουμε λεφτά ή όχι», είπε ο επικεφαλής του Δήμου…

Κανείς δεν είπε ότι μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις και έργα, τζάμπα… Όμως στο δίλημμά «ξοδεύω ή δεν ξοδεύω» υπάρχει ο αντίλογος που λέει «σπαταλάω ή επενδύω»…

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να ξοδέψεις λεφτά… Ειδικά άμα δεν είναι δικά σου… Το θέμα είναι αν αυτό το ξόδεμα είναι σπατάλη ή επένδυση…

Ψιλά γράμματα…

Δ. Καρ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ