Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ: Πόσες και που θα γίνουν

 

Μαζικές προσλήψεις στον δημόσιο τομείς και σε δήμους-κοινότητες δρομολογεί η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα η δημόσια διοίκηση και να βελτιωθεί η ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Στο Δημόσιο προγραμματίζεται να προσληφθούν 20.000 υπάλληλοι και στους ΟΤΑ επιπλέον 8.000. Τις προσλήψεις προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι "υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός, δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες".

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι "το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το Δημόσιο. Εχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας, κοινωνικής πρόνοιας που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες" σημείωσε.

Και πρόσθεσε: "Έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής “Βοήθεια στο Σπίτι”. Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας".

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως πέραν των 18.000 προσλήψεων μονίμων "τρέχει" και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ.

 

 

www.sofokleousin.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ