Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια – Τάκης Χρυσικάκος: “Δεν μπορείς να κάνεις τέχνη με διπλωματία όπως δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με αλήθεια”

 

Με πρωτοβουλία του Ομιλίου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, στα πλαίσια του δεύτερου project με τίτλο “Λέξεις χωρίς σκέψη δεν φτάνουν στον ουρανό”, την ευθύνη του οποίου έχει ο Άρης Ορφανίδης, ο ταλαντούχος ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος φιλοξενήθηκε στο θεατράκι της Ραχιάς.

Τον ηθοποιό υποδέχτηκαν τα μέλη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου, τον καλωσόρισαν και τον ξενάγησαν στον χώρο όπου κάνουν πρόβες και ανεβάζουν παραστάσεις.

Ο κ. Χρυσικάκος, με ιδιαίτερα φιλική διάθεση, ευγενικός, σεμνός και υπομονετικός, μίλησε για το θέατρο, την τέχνη στο χθες και στο σήμερα και συνομίλησε με το κοινό θέτοντας δικά του βιώματα, έκανε τοποθετήσεις σε προβληματισμούς και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Χρυσικάκος τόνισε πως, “η τέχνη είναι τόσο ανοιχτή που διαβάζεται από τον καθένα μας διαφορετικά. Το αποτέλεσμα σε αυτόν που το βλέπει έχει να κάνει με την εμπειρία του, με την παιδεία του. Για μένα δικαιοσύνη είναι να απευθυνόμαστε παντού. Δικαίωμα στην τέχνη έχουν όλοι και δεν απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό. “

Συνέχισε λέγοντας πως, “..αυτό που ξεχωρίζει σήμερα είναι η αισθητική. Αυτό που ξεχωρίζει ένα θέαμα από ένα άλλο, είναι τα υλικά. Το υλικό που χρησιμοποιείς άψυχο και έμψυχο, δείχνει αμέσως την άποψή σου, το επίπεδο της παιδείας και της νοημοσύνης. 

Τα πάντα είναι παιδεία και πολιτισμός και αυτό είναι η πληγή της χώρας μας, όπου στην καθημερινότητά μας βλέπουμε τα αποτελέσματα.”

“...Η μεγάλη πληγή του καλλιτέχνη, είναι ο εγωκεντρισμός και η ματαιοδοξία. Κι αυτό επειδή στοχεύει το θέατρο να απευθύνεται προς τον εαυτό του αντί προς το κοινό. Ότι κάνουμε, το κάνουμε πρώτα για εμάς, αλλά δεν έγκει σε μας. Αξία έχει όταν μοιραζόμαστε. Αυτος είναι ο σκοπός της τέχνης και απώτερα ο σκοπός της ζωής μας..”

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βίντεο σε λίγο

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ