Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Εύκολες συνταγές: Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και θυμάρι

 

Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και κριθάρι σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Το Σαββατοκύριακο είναι μία καλή ευκαιρία για να μπεις στην κουζίνα και να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις διάφορα πράγματα. Και γι αυτό σου έχω μία από τις πιο εύκολες συνταγές με κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και θυμάρι. Πίστεψε με ότι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Πάμε να δούμε πώς θα το πετύχεις;

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή απαλή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • 4 κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μικρά, διπλά στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση (6 μονά)
  • αλάτι πιπέρι
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 3-4 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τις δύο μουστάρδες, το μέλι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λ. να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνετε το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου σε μια γάστρα ή ένα ταψί και το απλώνετε σε όλη τη βάση του.
  3. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο μείγμα κρεμμυδιού. Αλείφετε το κοτόπουλο με το μείγμα μουστάρδας μελιού. Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό κότας και λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα κλωναράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στα στήθη.
  4. Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της ή σφραγίζετε καλά, αεροστεγώς, με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε το κοτόπουλο για 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε με τη σάλτσα του το κοτόπουλο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λ, αλείφοντας ανά διαστήματα το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του φούρνου και την ένταση θερμότητας του φούρνου σας. Ελέγξτε το συχνά αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα και βγάλτε το αμέσως από το φούρνο. Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα “σφίξει”.

 

Πηγή: sintayes.gr

www.neolaia.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ