Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Συλλαλητήριο αγροτών – Κραυγή αγωνίας του αγροτικού κόσμου (βίντεο)

 

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αγροτών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βέροιας και συγκεκριμένα μπροστά στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρό του Χρήστο Βοργιάδη.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματοβιοτεχνών και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος αγρότες α πό την Ημαθία αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Στην ομιλία του ο Χρήστος Βοργιάδης αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα απορρόφησης της παραγωγής, στην τιμή πώλησης των προϊόντων και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά το εμπάργκο.

Επίσης, έκανε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα ασφάλισης της παραγωγής και τις αποζημιώσεις οι οποίες δίνονται με ιδιαίτερη δυσκολία και με μεγάλη καθυστέρηση, κάτι που αφήνει εκτεθειμένους πληγέντες παραγωγούς.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στην κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, και “πέταξε το γάντι” φωτογραφίζοντας τον άλλο αγροτικό σύλλογο όταν ειπε ότι δεν μπορούν συνδικαλιστές να είναι ταυτόχρονα και συνεταιριστές και μαγαζάτορες.

Υπεραμύνθηκε του γεγονότος ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας αγροτικοί σύλλογοι στην Ημαθία, λέγοντας ότι αυτό  δηλώνει τις διαφορετικές απόψεις και τους τρόπους αντίδρασης.

Σε αποστροφή της ομιλίας του, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν νοείται να εκφράζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών μέσα από επιτροπές μπλόκων, λες και τα μπλόκα θα είναι μια μόνιμη κατάσταση.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω κατάσταση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, ο κ. Βοργιάδης, είπε ότι η προοπτική είναι μια Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

 

Κινητοποίηση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας - Χρ. Βοργιάδης 18/12/2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ