Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Τεράστιο οικονομικό έλλειμμα στο Ε.Χ.Κ. Σελίου – Σοβαρότατες καταγγελίες από τη νέα Διοίκηση (βίντεο)

 

Σε σοβαρότατες καταγγελίες για οικονομικό έλλειμμα χιλιάδων ευρώ προέβη η νέα Διοίκηση του ΕΧΚ Σελίου σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στον Πολυχώρο Εληά στη Βέροια.

Στην συνέντευξη τύπου την παρουσίαση της κατάστασης που παρέλαβε έκανε ο νέος Πρόεδρος του ΕΧΚ Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς, παρουσία μελών του Δ.Σ. αλλά και του νομικού συμβούλου Φώτη Κόβα.

Παρών στην συνέντευξη τύπου ήτανε και ο μέχρι τον Οκτώβριο Πρόεδρος του Χ.Κ. Σελίου Κώστας Τζελέπης, ο οποίος και τοποθετήθηκε επι των καταγγελλομένων.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλιάς, από τον πρώτο έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπε από τον τραπεζικό λογαριασμό χρηματικό ποσό το οποίο είναι τριψήφιο και όπως διευκρίνησε ο κ. Κόβας, κινείται κάτω από τις 300.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα ο κ. Τζελέπης μεταξύ άλλων, προσδιόρισε αυτό το ποσό ότι κινείται περί τις 180.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλιάς, μετά τον πρώτο έλεγχο, παρατηρήθηκε κίνηση στον τραπεζικό λογαριασμό με επιστροφή χρημάτων αλλά το ποσό που κατατέθηκε υπολείπεται κατά πολύ του ελλείμματος.

Μάλιστα ο κ. Μιχαλιάς επικαλέστηκε στιχομυθία με την πρόηγούμενη διοίκηση, σύμφωνα με την οποία, ο υπεύθυνος για το έλλειμμα χαρακτηρίστηκε ως “φίδι κολοβό και επικίνδυνο”.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλιάς, ενημερώθηκε η Γ.Γ.Α. ενώ έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την διεκδίκηση αυτού του ποσού, από τον νομικό σύμβουλο κ. Κόβα.

Μετά από ερωτήσεις που έγιναν, κατονομάστηκε ως υπεύθυνος για τις οικονομικές ατασταλίες καθώς μεταξύ άλλων έχουν μείνει απλήρωτοι υπάλληλοι, προμηθευτές, συντηρητές και άλλοι, ο ειδικός συνεργάτης της Διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Σελίου επί διοίκησης Κώστα Τζελέπη, Ζαχαρίας Βουλουτάκης.

Ο κ. Τζελέπης, ο οποίος ήταν παρών, παρενέβη, και σε τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε η Διοίκηση, στις ενέργειες και τα έργα που έκανε, και τον τρόπο και τις δυσκολίες λειτουργίας της Διοίκησης, και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, του ειδικού συνεργάτη, τον χαρακτήρησε ως “ατυχή επιλογή”. Σημείωσε επίσης πως η Διοίκηση του διαχειρίστηκε συνολικό ποσό το οποίο φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ερωτήσεις που τέθηκαν για το πόσο εύκολο είναι να συμβούν οικονομικές ατασταλίες σε ένα Ε.Χ.Κ. Ο κ. Μιχαλιάς είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ότι δόθηκαν στον συγκεκριμένο συνεργάτη, αρμοδιότητες που δεν έπρεπε.

Με παρέμβαση του ο κ. Τσίρης, είπε επίσης ότι λείπει και εξοπλισμός και συγκεκριμένα, τραπέζια, από τον χώρο του εστιατορίου.

Ο κ. Μιχαλιάς εξήγησε το εσπευσμένο της συνέντευξης τύπου σε μια εορταστική περίοδο λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος και των εξελιξεων που θα υπάρξουν.

 

 

Βέροια - συνέντευξη τύπου διοίκησης ΕΧΚ Σελίου 20/12/2019

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ