Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Υποκλινόμαστε στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

 

Ήταν εκείνη η συναυλία… Μάης του 2018. Ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Χρήστο Θηβαίο σε ένα πρόγραμμα ψυχής.

Είχα την τιμή να διασώσω εκείνη τη βραδιά… Καταγράφοντας κάθε στιγμή της…

Δεν το συνηθίζω, αλλά αυτή τη φορά  θα παραβώ τον κανόνα, αναφερόμενος σε μια ιδιωτική συνομιλία αδεία άξιας μνημόνευσης στιγμών, μια «παράβαση» που δεν θίγει, αντίθετα αναδεικνύει βάθη και εντάσεις ψυχής.

Την άλλη μέρα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη Νανά Καραγιαννίδου. Ήταν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ήταν ήδη άρρωστος και καταβεβλημένος. Το ένιωθε… Ένιωθε τη ζωή να φεύγει…

Η Νανά μου μετέφερε μια συγκλονιστική στιγμή!!!

Έβλεπε το βίντεο από τη συναυλία της προηγούμενης μέρας κι έκλαιγε!!! Τα δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό του!!!!

Όταν μου αφηγήθηκε η Νανά εκείνη την συγκλονιστική στιγμή ήμουν μόνος. Ευτυχώς…Είχα βουρκώσει που μπόρεσα να χαρίσω σ’ έναν άνθρωπο το ερέθισμα, την αφορμή, το «θείο δώρο» να νιώσει τόσο έντονη, βαθιά συγκίνηση…

Είχα την τιμή να γνωρίσω δια ζώσης τον Θάνο Μικρούτσικο το 1995 όταν εργαζόμουν σαν ανταποκριτής για λογαριασμό τηλεοπτικών καναλιών. Στην επίσκεψή του στη Βεργίνα ως Υπουργός Πολιτισμού.

Πολλά χρόνια αργότερα συνομιλώντας με την προϊσταμέν της ΕΦΑ Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη, μου είπε συγκινημένη: «Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν αυτός που μας έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο»

Το όνειρο για τη Βέροια ποτέ δεν έμεινε απλά «όνειρο»… Είναι γνωστό ότι αν υπάρχει ο περίφημος «Χώρος Τεχνών» οφείλεται σε δυο ανθρώπους. ΄Ο ένας είναι ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο άλλος είναι ο τότε δήμαρχος Βέροιας, Γιάννης Χασιώτης που αξιοποίησε την ευκαιρία που δόθηκε τότε…

Λένε – και είναι σωστό – ότι τους δημιουργούς τους γνωρίζεις μέσα από το έργο τους…

Γυρίζω πολλά χρόνια πίσω… Στη φοιτητική εστία. Γύρω από ένα απλοϊκό πικ-απ… Με έναν και μοναδικό δίσκο 33 στροφών σε όλη την Εστία. Ακούγαμε ευλάβεια ένα-ένα τα κομμάτια… Ήταν η «Καντάτα για τη Μακρόνησο»

Καληνύχτα Θάνο Μικρούτσικε…

Δ. Καρολ.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ